Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την εισβολή στο γραφείο συμβολαιογράφου

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Όλο και περισσότερο, ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών ή μη. Είτε αναφερόμαστε στον πρώτερο αγώνα, τα
ειρηνοδικεία, είτε τώρα με τη νέα τους μορφή και τις δράσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς. Φυσικά, για εμάς σημασία έχει η κατάσχεση της Α' κατοικίας, πράγμα που είναι γεγονός, όσο και αν το κράτος και οι λοιποι κατασχέτες επιχειρούν να μας πείσουν ότι κατάσχονται μόνο βίλλες και σκάφη.
Στις Η.Π.Α. και τη δυτική Ευρώπη τα ιδιόκτητα σπίτια είναι ελάχιστα και ανήκουν κυρίως στους πλούσιους ή σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για την εκτόξευση των τιμών των ενοικίων. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, υπάρχει μεγάλο μέρος των “από τα κάτω” που έχει ακόμα δικό του σπίτι. Βέβαια, σήμερα το κυνήγι της κατοικίας δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η διαφορετική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα θέλουν να αλλάξει και θα “πρέπει” να περάσει από πάνω μας. Η αρπαγή της Α' κατοικίας αποτελεί μέρος της λεηλασίας που βιώνουμε και ένα ακόμα μέσο πειθάρχησης. Καθώς η εργασία μας -εάν έχουμε- θα είναι συνυφασμένη με το σπίτι που μένουμε, και αν χαθεί, προσωρινά ή μακροχρόνια, αυτόματα θα βρεθούμε και χωρίς σπίτι. Η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα έχει και αυτό τον μοχλό πίεσης και επιβολής, ώστε να λέμε “ναι” χωρίς πολλά-πολλά.
Ο χειρισμός ενός τέτοιου κρίσιμου ζητήματος από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το ίδιο συνέβη και με την κυριακάτικη αργία, που από τις 2 εργάσιμες Κυριακές τον χρόνο, περάσαμε στις 8, έχοντας φτάσει πια στις 32 Κυριακές τον χρόνο με ανοιχτά καταστήματα, χώρια από τις τουριστικές ζώνες. Η ίδια συνταγή ακολουθείται και τώρα. Στα ΜΜΕ αναφέρουν συνεχώς ότι πλειστηριάζονται μόνο βίλλες, σκάφη, κτλ., “ξεχνώντας” εντέχνως να αναφέρουν τις κατασχέσεις των Α' κατοικιών. Πέραν αυτού όμως, τέτοιου είδους μέτρα πάντα έρχονται να μείνουν για τους από κάτω. Με όχημα την προπαγάνδα και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ανακριβειών προσπαθούν να νομιμοποιήσουν κοινωνικά τις κατασχέσεις, και να συκοφαντήσουν αυτούς που εναντιώνονται.
Για εμάς το ζήτημα δεν είναι η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Θεωρούμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ανάγκη της στέγασής μας. Σε αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαίο να αντεπιτεθούμε με όλους τους τρόπους σε κράτος και αφεντικά. Από το να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη, μέχρι να καταλαμβάνουμε όσο περισσότερα άδεια σπίτια για τις ανάγκες μας.
Με το μπλοκάρισμα τέτοιων μέτρων που έρχονται για να μείνουν, αλλά και με τις καταλήψεις σπιτιών και χώρων σε όλες τις γειτονιές, και τη δικτύωση αυτών με βάση την αλληλεγγύη, θα μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας ενάντια σε κράτος, τράπεζες και αφεντικά.
Εχθές, Πέμπτη 2 Νοέμβρη, επιτεθήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Ζαγκανά, στον πρώτο όροφο στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια, η οποία έχει διεκπεραιώσει πλειστηριασμούς και θα συμμετέχει στην ηλεκτρονική εφαρμογή τους. Η κ. Ζαγκανά, αντιλαμβανόμενη τον αντικοινωνικό της ρόλο, και φοβισμένη από τις επιθέσεις που έχουν προηγηθεί σε συμβολαιογράφους, δεν μας άνοιξε όταν χτυπήσαμε, με αποτέλεσμα να σπάσουμε την πόρτα του γραφείου της, να εισβάλουμε και να το καταστρέψουμε. Όσο και να οχυρώσουν τα γραφεία τους, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη δίκαιη κοινωνική οργή.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ Ή ΜΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Αναρχικές/Αναρχικοί
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια