Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου για τις μετακινήσεις υπαλλήλων

 Με τακτικές μεταθέσεις και όχι με απόφαση λιμενάρχη όπως γίνεται, ζητεί να μετακινούνται οι λιμενικοί υπάλληλοι στα Λιμενικά Τμήματα η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου
Πελοποννήσου από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οπως εξηγεί στην “Ε” ο πρόεδρος της Ενωσης Κυριάκος Χρηστέας, το Δ.Σ. ορμώμενο από τη δήλωση του υπουργού στο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας τους ότι “είναι ανοιχτός για παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου που αναμένεται, ζητεί την επανεξέταση της σωστής επί της αρχής διάταξης των Λιμενικών Τμημάτων, χωρίς αυτό να χρησιμοποιηθεί ως τροχοπέδη καθυστέρησης από κανέναν γνωστό - άγνωστο”. Και προσθέτει ότι μετά την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών το 2014 και την εφαρμογή του “Καλλικράτη” στο Λιμενικό και τη σύσταση των Λιμενικών Τμημάτων, οι μετακινήσεις προσωπικού από τα Λιμεναρχεία προς τα Τμήματα που υπάγονται σε αυτά, γίνεται με απόφαση του λιμενάρχη. Οταν όμως περάσει το νέο πολυνομοσχέδιο, όσοι υπάλληλοι έχουν ήδη μετακινηθεί, θα θεωρηθεί ότι εκεί είναι και η θέση τους, οπότε αυτόματα παραμένουν στο Λιμενικό Τμήμα όπου υπηρετούν και δεν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν για παράδειγμα στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αν ήδη έχουν τοποθετηθεί στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Κορώνης. Γι’ αυτό και “ζητάμε την αλλαγή της σχετικής διάταξης και να γίνουν τακτικές μεταθέσεις για το 2018, για να μην βρεθούν όμηροι οι συνάδελφοι για κάποια χρόνια μακριά από εκεί όπου βρίσκονται οι οικογένειες και οι υποχρεώσεις τους”, εξηγεί ο ίδιος. 

Στο μεταξύ στη σχετική επιστολή τους οι συνδικαλιστές των λιμενικών υπαλλήλων Νότιας Πελοποννήσου ζητούν μεταξύ άλλων να αλλάξει στο σχέδιο νόμου κατηγορία το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου και να ενταχθεί σε άλλη. Επιπλέον, ζητούν την τροποποίηση συγκεκριμένης παραγράφου στη σχετική διάταξη ώστε “τα στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος υπηρετούν σε Λιμενικά Τμήματα -και μέχρι την κάλυψη των θέσεων από το τακτικό συμβούλιο μεταθέσεων 2018 (σύμφωνα με το άρθρο 9, 12 και παρ. 1γ του άρθρου 13 του ΠΔ 33/09)-, να παραμείνουν με την επιφύλαξη ότι τοποθετούνται οριστικά κατά προτεραιότητα τα στελέχη που υπηρετούν ήδη στα Λιμενικά Τμήματα και επιθυμούν την παραμονή τους χωρίς να έχουν συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο παραμονής”. Γιατί “έτσι όπως περιγράφεται η διάταξη αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους, οι οποίοι α) φέρονται ως υπεράριθμοι και αντιμετωπίζουν έκτακτες μεταθέσεις μέσα στο χειμώνα, β) τους συναδέλφους που ενώ υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους για ένα ή δύο έτη έχουν τοποθετηθεί στα Λιμενικά Τμήματα με απόφαση του προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής κι έτσι όταν εφαρμοστεί η διάταξη να εγκλωβιστούν στα Λιμενικά Τμήματα”. Επισημαίνουν ακόμη ότι “οι τοποθετήσεις – μεταθέσεις στα Λιμενικά Τμήματα από το συλλογικό όργανο (συμβούλιο μεταθέσεων) θα δίνει τη δυνατότητα και τις εγγυήσεις μιας δίκαιης διοικητικής πράξης”.

Και η επιστολή της Ενωσης κλείνει με την παράκληση “να εξεταστούν οι παρατηρήσεις μας πάντα σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις και την Ομοσπονδία μας, καθώς το Π.Δ. 81/2014 (“Καλλικράτης”) μέχρι σήμερα έχει θύματα τους ίδιους τους συναδέλφους και έπρεπε να είχε καταργηθεί η διαδικασία τοποθετήσεων με τον σημερινό τρόπο χθες”.

πηγή: eleftheriaonline

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια