Δολοφόνος της Δώρας: «Μόνη της έπεσε πάνω στο μαχαίρι μου»

Τον αγώνα που έκανε να σωθεί και να ξεφύγει η άτυχη 38χρονη φωτογραφίζουν τα λόγια του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη στην απολογία του τη οποία έδωσε ενώπιον του 18ου
Τακτικού Ανακριτή και ακολούθως κρίθηκε προφυλακιστέος.  
Ο κατηγορούμενος ενώ αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζει τον εαυτό του «αμυνόμενο» να προσπαθεί να ξεφύγει από την άτυχη Δώρα.
Οπως είπε συγκεκριμένα «το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης».
Η απολογία 
«Αρνούμαι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αποδέχομαι τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Στις 18/10/2017 είχα πάει στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών με το σκοπό να αφαιρέσω μπρούτζινες καντήλες, τις οποίες στη συνέχεια θα πουλούσα για να εξασφαλίσω τη δόση μου, δεδομένου ότι είμαι 20 χρόνια τοξικομανής. Ήμουν σε κακή κατάσταση γιατί είχα δύο μέρες να πάρω τη δόση μου. Κάποια στιγμή είδα πάνω σ ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγα να την κλέψω, καθώς θεώρησα ότι είχε χρήματα μέσα. Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε “αλήτη την τσάντα μου” και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω. Την κοπέλα δεν την είχα δει καθώς πρέπει να ήταν σ ένα παρεκκλήσι. Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο». 
Ο δολοφόνος είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την 32χρονη εφοριακό αλλά απλώς να την φοβίσει για να τον αφήσει να φύγει. 
 «Οταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι με που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό δε θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε». 
«Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε η παθούσα ότι έχει χτυπηθεί και με άφησε. Στηρίχτηκε στο ένα γόνατο για να σηκωθεί και άρχισε να περπατάει κρατώντας την κοιλιά και το αριστερό πλευρό της προς κάποιες γυναίκες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της πάλης η παθούσα φώναξε δύο φορές “αστυνομία”. Αμέσως αφού απομακρύνθηκε η παθούσα, πήρα την τσάντα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο του νεκροταφείου, προς τις γραμμές του ΗΣΑΠ. Καθ’ οδόν διαπίστωσα ότι τα χέρια μου είχαν αίματα και τα σκούπισα με κάτι χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Τις χαρτοπετσέτες τις πέταξα στο νεκροταφείο. Βγήκα από το νεκροταφείο και προχώρησα προς το γήπεδο της Ριζούπολης, σε ένα οικόπεδο πιο κάτω από το γήπεδο άδειασα την τσάντα και διαπίστωσα ότι μέσα είχε ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 5 ευρώ και τραπεζικές κάρτες. Πήρα τα 5 ευρώ και το κινητό, ενώ την τσάντα την άφησα στο οικόπεδο. Ακολούθως κατέβηκα στην Ομόνοια και πήγα σε ένα μαγαζί Πακιστανών στην οδό Σοφοκλέους, όπου πούλησα το κινητό έναντι 20 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και τα 5 ευρώ αγόρασα από την πλατεία Βάθης ναρκωτικά. Μετά από λίγες ημέρες όταν έμαθα το θάνατο της κοπέλας, πήγα στο οικόπεδο που είχα αφήσει την τσάντα, έριξα λίγο πετρέλαιο και την έκαψα». 
Οτι προηγήθηκε
Ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση να τον «απεγκλωβίσει» και να τον φυγαδεύσει από το εξαγριωμένο πλήθος που βρισκόταν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια.
Αργά το απόγευμα ενώ ο δράστης παρέμενε επί τρεις ώρες στα κρατητήρια της Ευελπίδων στην είσοδο των οποίων παρέμεναν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, άνδρες των ΜΑΤ  σε μια παραπλανητική κίνηση τον έβγαλαν έξω από την κύρια πόρτα του κτιρίου.
Η μητέρα της Δώρας έδωσε με τις «καταγγελίες» και τις περιγραφές της στην τηλεοπτική κάμερα το πανδαιμόνιο που επικράτησε στην επιχείρηση φυγάδευσης του 58χρονου δολοφόνου.   
«Να παραιτηθούν όλοι! Με χτύπησαν οι αστυνομικοί, μου έγδαραν τα χέρια. Είχα το μάρμαρο και εκείνη την ώρα πάω να (σ.σ. η μητέρα της Δώρας κάνει μια κίνηση για να δείξει ότι πήγε να το πετάξει) και μου το πήραν μέσα από τα χέρια. Και με κλώτσησαν και με έσπρωξαν και με ματώσανε». 

Αφησαν αυτόν, άφησαν τον Κουφοντίνα...έλεος   

Συνεχίζοντας το ξέσπασμά της είπε: «Επρεπε να τον αφήσουν σε εμάς (σ.σ. η αστυνομία). Να επανέλθει η θανατική ποινή... Φύλαγαν ποιον; Τον δολοφόνο του παιδιού μου...Αφησαν αυτόν, άφησαν τον Κουφοντίνα... Ελεος». 
Και ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού κυνήγησε τον συνήγορο του 58χρονου δράστη και του επιτέθηκε την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε ταξί έξω από την Ευελπίδων.
_