Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπουργός απείλησε τροχονόμο - καταγγελία αστυνομικού

Αναδημοσιεύουμε από τον προσωπικό λογαριασμό του Φωτεινού Παγιαύλα στο Facebook: Όπως πληροφορούμαι πεζός τροχόνομος ρύθμιζε τη κυκλοφορία. Τα σήματα του τροχονόμου δεν ήταν
αρεστά σε Υπουργό της Κυβέρνησης, ο οποίος του ζήτησε το λόγο εις διπλούν. Επειδή και τις δυο φορές είτε δεν καταλάβαινε είτε δε δεχόταν τις εξηγήσεις του τροχονόμου, ο Υπουργός ζήτησε και πήρε το μητρώο του και του έδωσε την υπόσχεση: «θα τα πούμε».
Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά είναι προσβλητική, ασεβής και δείχνει και άγνοια Νόμου (εν προκειμένω του ΚΟΚ). Αναμένουμε τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες του Υπουργού.

Σημείωση: Το άρθρο 3, παρ. 1 του ΚΟΚ αναφέρει «Αυτοί που χρησιμοποιούν τις οδούς υποχρεούνται να συμμορφώνονται αμέσως με τις πιο κάτω υποδείξεις και σήματα που δίνουν οι τροχονόμοι όταν ρυθμίζουν τη κυκλοφορία...» και απαριθμεί περιπτώσεις. Η παρ. 2 του ίδιου άρθρου αναφέρει «Οι τροχονόμοι, όταν οι ανάγκες της κυκλοφορίας απαιτούν αυτό, μπορούν να επιβάλουν επιτάχυνση ή επιβράδυνση της κυκλοφορίας ως και διακοπή ή αλλαγή πορείας οχημάτων ή πεζών.»
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια