Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θύελλα για τα περί απόπειρας σύλληψης του διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα»


Για απόπειρα σύλληψης του διευθυντή της εφημερίδας τα Νέα κάνει λόγο το Μέσο σε δημοσίευμά του αναφέροντας ότι «ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε να συλλάβει τον Παναγιώτη Λάμψια
κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση». Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διεψεύδει ότι έχει καταθέσει μήνυση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η υπόθεση σχετίζεται με προσπάθεια του κ. Καμμένου «να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».
Στο θέμα αναφέρεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας σε ανάρτησή του «Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μήνυση που δεν έκανα».
Ωστόσο, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το ΑΜΠΕ, δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.
Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά δηλώνοντας ότι «ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.  Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση  είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη».

Στο ζήτημα παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας που σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter: Η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ για αποκαλύψεις της εφημερίδας του για τον μεσάζοντα της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει όλο και περισσότερο με την Τουρκία του Ερντογάν...
Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τα περί απόπειρας σύλληψης του διευθυντών της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση» αναφέρει.
Σε παρέμβασή του μέσω Facebook ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζει «το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λίγη ώρα είναι εξευτελισμός. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνολικά και την κοινή αισθητική και θεσμική τους αντίληψη. Είναι σημαντικό  να βλέπουν ότι από ένα σημείο και μετά δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τις εγγυήσεις της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». 


naftemporiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια