Καθημερινές συνήθειες που όμως μας γερνούν πρόωρα!


Η πρόωρη γήρανση έχει διάφορες αιτίες, ωστόσο, μπορεί και κάποιες καθημερινές συνήθειες να συμβάλλουν σε αυτό χωρίς να το φανταζόμαστε.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που μπορεί να κάνουμε καθημερινά και να μας γερνούν πρόωρα...

Η έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει καθημερινά να κοιμόμαστε 7-9 ώρες για να ξεκουράζεται ο οργανισμός και να αναπλάθονται τα κύτταρα. Μελέτες έδειξαν επίσης ότι ο λίγος ύπνος συνδέεται άμεσα με την υπέρταση, το διαβήτη, το επιπρόσθετο βάρος, αλλά και τις ρυτίδες. Κοιμηθείτε λοιπόν από νωρίς, για να μείνετε για πάντα νέοι και λαμπεροί!

Η δυνατή μουσική

Η απώλεια της ακοής είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, όταν φοράμε ακουστικά και βάζουμε τη μουσική στο τέρμα επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία χωρίς να το θέλουμε.

Τα πολλά γλυκά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν συνδέεται μόνο με τα παραπανίσια κιλά, αλλά και με την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι! Αυτό οφείλεται σε μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία, η ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα ενώνεται με πρωτεΐνες κι έτσι σχηματίζονται βλαβερά μόρια που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος!


Πηγή: baby.gr
_