Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σήμερα η δίκη του γιατρού της Χρυσής Αυγής

Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο στη Λουκάρεως ξεκινά σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ψυχίατρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη ο οποίος είχε καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις
που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.
Σε πρώτο βαθμό ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας από τη θέση του ψυχιάτρου του ΨΝΑ.
Με την υπόθεση ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επέβαλε στις 27 Ιουνίου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα.
Το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών, αλλά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές με απλή γραπτή επίπληξη.
Σημειώνεται, ότι ο ψυχίατρος του ΨΝΑ είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.
Σημειωτέον ότι ο «ψυχίατρος της Χ.Α.» ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012.
Πλέον, ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και συμμετέχει στην έτερη ναζιστική οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση όπου είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας.

Πηγή

left.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια