Μονόδρομος η συμπόρευση των αποστράτων με το ΠΑΜΕ - κείμενο αποστράτου

Πρόσφατα, σε ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός της χώρας κόμπασε για το επικείμενο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης με τους δανειστές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Δεν ανέφερε βέβαια, ότι
το κλείσιμο αυτό και η ‘‘δίκαιη ανάπτυξη’’ που προπαγανδίζει η κυβέρνησή του, σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, με περιορισμούς δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους, όπως το δικαίωμα της απεργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, καθώς και περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα.
 Ούτε βέβαια, έκανε λόγο για τη συνολική επίθεση που συνεχίζεται, ενάντια στη λαϊκή οικογένεια, με την υλοποίηση των μέτρων της προηγούμενης αξιολόγησης, όπως τις περικοπές στις συντάξεις, το πετσόκομμα των συντάξεων χηρείας, την αύξηση της φορολογίας, τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ ο περίφημος ‘‘κόφτης’’ περιμένει πάντοτε στη γωνία.  
Νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την υγεία και την περίθαλψη, νέες μειώσεις στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, νέες μειώσεις των κοινωνικών παροχών, είναι οι κατευθύνσεις που κινείται το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018.  
Οι απόστρατοι αγωνιούμε  για τις νέες περικοπές των συντάξεών μας, με τον επανυπολογισμό τους και την ενδεχόμενη άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. 
Ούτε βέβαια, αναμένεται αύξηση των κονδυλίων για την πυροπροστασία και την πυρόσβεση, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας και της περιουσίας της, από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.  
Οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  ζούμε, καθημερινά, με το άγχος να τα βγάλουμε πέρα, με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας, να πληρώσουμε τους αβάσταχτους φόρους και τα δάνεια. Καθημερινά, ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, με τον εφιάλτη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων της οικογενείας μας. Προβληματιζόμαστε με τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους αγωνιζόμενους νέους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φίλους μας, για τα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα  της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών και των αρπακτικών της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας. Αντιλαμβανόμαστε τις περιπέτειες που μπορούν να μας εμπλέξουν οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. 
Η κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και δημιουργεί εκείνο το επενδυτικό περιβάλλον που θα πολλαπλασιάσει περισσότερο τα κέρδη τους. 
Ενώ η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις, καταργεί  τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, περικόπτει κονδύλια από την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία και οδηγεί στην πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, διαθέτει  πάνω από 2% του ΑΕΠ (3 δις ευρώ) κάθε χρόνο, για να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.  
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε 13 νατοϊκές αποστολές εκτός των συνόρων της πατρίδας μας. Όλη η χώρα, από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, παραχωρείται για αμερικανονατοϊκές βάσεις. Η συμφωνία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16, πολεμικών αεροσκαφών που πρωτίστως αναβαθμίζουν επιχειρησιακά το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, σημαίνει νέα αιματηρή αφαίμαξη 2,4 δις ευρώ από το λαό.    

Εξάλλου, ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου έχει παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα και αποθρασύνει την Τουρκία που κάνει πτήσεις πάνω τον ελληνικό εναέριο χώρο. Θυσίες για το λαό μας, χωρίς να διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.  
Δεν είναι όμως, μόνον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστές και τους κεφαλαιοκράτες. Είναι και τα υπόλοιπα κόμματα που συνδιαλέγονται με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τους οποίους έχουν ισχυρές δεσμεύσεις ή είναι τσιράκια τους, όπως και η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.  
Όλοι αυτοί δεν πρόκειται να υποστηρίξουν πραγματικά το δίκιο μας και τις διεκδικήσεις μας. Δεν ξεχνούμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς επέβαλλαν ή στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν εμπιστευόμαστε όλους αυτούς που εξυπηρετούν τους εκμεταλλευτές του λαού. 
Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, οι όποιες συμφωνίες της κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ,  η ‘‘δίκαιη’’ ανάπτυξη είναι φωτιά για το λαό και δεν πρόκειται να αλλάξουν τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνει.  Η λύση στα προβλήματά μας δεν θα έρθει με προσφυγές στα δικαστήρια, με στάση αναμονής και άρνηση συμμετοχής μας στους αγώνες. 
Η επιλογή του αγώνα, για να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν οι κυβερνήσεις της αστικής τάξης και η Ε.Ε., είναι μονόδρομος.  Μονόδρομος που πρέπει να τον βαδίσουμε συλλογικά με το μαζικό αγωνιστικό κίνημα του λαού μας. Τα προβλήματα είναι κοινά, τα αιτήματα είναι ίδια, ο αγώνας είναι ενιαίος. 
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία οργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 9 Νοέμβρη για να εκφραστεί η αντίθεση και αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων και του λαού στις αντιλαϊκές πολιτικές. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους γείτονες και τους φίλους μας, να βρεθούμε μαζί τους στους δρόμους και να δώσουμε μαζί τους τη μάχη της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. 
Η θέση μας είναι μαζί με το λαό που αγωνίζεται κι όχι απέναντί του. Αντιστεκόμαστε σε κατασταλτικές ενέργειες της κυβέρνησης που στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Κανένας από το προσωπικό των Σ.Α να μην δεχτεί να μπει απέναντι σε αγωνιστές που παλεύουν για το μεροκάματο, τη σύνταξη, τα δικαιώματά τους. 
Να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής των οικογενειών μας. 
Να απαιτήσουμε αύξηση των δαπανών για την υγεία, την περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, την προσχολική αγωγή και την παιδεία. 
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια και να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο που δεν θα γδέρνει τους εργαζόμενους. 
Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για την κατοικία της λαϊκής οικογένειας. 
Να απεμπλακούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της χώρας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της Ε.Ε.  
Να κλείσουν όλες  οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. 
Όλοι οι απόστρατοι των Ε.Δ και των Σ.Α στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη. 
Στην  Αθήνα στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κάτω από τα πανό της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του Δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση.                                                     
                                                                                        Γιώργος Παλιούρας

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α
_