Βγήκε με άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας - Οι πρώτες εικόνες

Δέκα λεπτά μετά τις 12 ξεκίνησε η  διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βγήκε από τις φυλακές συνοδεία της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ. Κατά την έξοδό του από τις φυλακές, τον
περίμενε η γυναίκα του καθώς ομάδα ατόμων που φώναξαν το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά». Η άδεια που δόθηκε στο καταδικασμένο σε πολλάκις ισόβια μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από το 2002, με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε υποβάλει ξανά στο παρελθόν αίτημα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση που είχε προχωρήσει η φυλακή.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.
Οι πρώτες εικόνες:

 

thetoc.gr
_