Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το σχολείο που φαίνεται να εξαφανίζεται στον ουρανό!


Σα να … εξαφανίζεται στον ουρανό φαίνεται ο επάνω όροφος του συγκεκριμένου σχολείου που βρίσκεται στην πόλη Σαλαμάνκα της Ισπανίας!


Το αρχιτεκτονικό στούντιο ABLM Arquitectos χρησιμοποίησε πίνακες με καθρέφτες για να κάνει τον επάνω όροφο «σχεδόν αόρατο», καλύπτοντας τους κάτω τοίχους με πολύχρωμες ρίγες.

Το σχολείο βρίσκεται σε μια βιομηχανική γειτονιά στην περιφέρεια της Σαλαμάνκα και αυτή η παιχνιδιάρικη σχεδίαση αντιπαραβάλλει την εικόνα, με λωρίδες χρωμάτων που εισάγουν ένα στοιχείο διασκέδασης και χαράς.


Οι καθρέφτες κάνουν το κτήριο να μοιάζει ότι εξαφανίζεται και μάλιστα αντικατοπτρίζουν το περιβάλλον, με σκοπό να μειωθεί οπτικά το μέγεθος της δομής. Η επιλογή των χρωμάτων έγινε με βάση τις προτιμήσεις των παιδιών στις μικρές ηλικίες, διαλέγοντας καραμελένιες αποχρώσεις.


«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό κτήριο σε αυτήν τη βιομηχανική περιοχή και να κάνουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται, απολαμβάνοντας όμορφα χρώματα», αναφέρουν οι αρχιτέκτονες Arturo Blanco και Laura Martínez της ABLM Arquitectos.


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια