Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Αττικάρχη και τον Διευθυντή Αθηνών συναντήθηκε η ΠΟΑΞΙΑ


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ, ύστερα από τη συνάντηση αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, αλλά και τον προϊστάμενο της
Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των αποφάσεων του 28ου συνεδρίου, ξεκίνησε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να τεθούν υπόψη τους συγκεκριμένα προβλήματα και να δρομολογηθούν λύσεις όπου τούτο εφικτό από την ίδια τη διοίκηση.
Ειδικότερα, επισκεφθήκαμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Μουστακαλή και είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία για θέματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς – Διοικητές, αλλά και νευραλγικές υπηρεσίες όπως είναι τα Αστυνομικά Τμήματα και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Συγκεκριμένα, θέσαμε το θέμα της καθημερινής, όπως προκύπτει, απασχόλησης των διοικούντων Αξιωματικών σε μέτρα τάξης, θέμα που ως γνωστόν έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα που αναδείχθηκε και στο συνέδριο, παρουσία και της ηγεσίας, που δήλωσε ότι θα το αντιμετωπίσει δίνοντας σχετικές εντολές –διευκρινίσεις. Επίσης, θέσαμε της στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων σε επίπεδο Αξιωματικών ούτως ώστε να καθίσταται αποτελεσματική η λειτουργία τους και τέλος, αναδείξαμε το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στις διμοιρίες της ΔΑΕΑ λόγω της συνεχιζόμενης αποψίλωσης της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας της ΓΑΔΑ, χωρίς να ενισχύεται με νέο προσωπικό.
Από την πλευρά τους τόσο ο κ. ΓΑΔΑ όσο και ο Διευθυντής Αθηνών, για το θέμα της διάθεσης των διοικούντων αξιωματικών σε μέτρα τάξης, είπαν ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί και ήδη, όπως τόνισαν, έχουν δοθεί σχετικές εντολές έτσι ώστε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να ζητείται η παρουσία και των διοικητών. Επισήμαναν όμως ότι υπάρχει έλλειψη ανωτέρων αξιωματικών στα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αθηνών, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά από το Αρχηγείο, βάζοντας τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο να αναπληρώνουν τον Διοικητή, Υπαστυνόμοι ή Ανθυπαστυνόμοι.
Αναφορικά με την ΔΑΕΑ, συμφώνησαν ότι πράγματι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα προσωπικού με αποτέλεσμα οι διμοιρίες να συγκροτούνται οριακά και να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πιέσεις. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τη ΓΑΔΑ, όπως μας είπε ο κ. Γενικός, υπόμνημα που περιγράφει το πρόβλημα και τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Το ζήτημα αυτό, όμως, όπως σημειώσαμε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της φυσικής ηγεσίας και πρέπει άμεσα να απασχολήσει την πολιτική μας ηγεσία.
Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθήσει την πορεία των αιτημάτων μας και εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη θα προβεί σε νέα παρέμβαση προς την Ηγεσία.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια