Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υψηλής καθαρότητας και σε μορφή «βράχου» η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στη Ρόδο


Την Πέμπτη και ώρα 11.30 θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 34 ετών, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας
κοκαΐνης στο νησί της Ρόδου.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», την 4η Νοεμβρίου 2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Χθες εκδόθηκε και το σχετικό ενημερωτικό δελτίο από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κοκαΐνη που κατασχέθηκε και που απεστάλη προς έλεγχο στο χημείο φέρεται να είναι υψηλής καθαρότητας και σε μορφή «βράχου».
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν ανέφεραν τίποτε στο πλαίσιο της προανάκρισης επιφυλασσόμενοι να απολογηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών, θεωρείται αρμοδίως από τους αστυνομικούς, ως ένδειξη ότι τουλάχιστον ο πρώτος λειτουργεί ως «παρακλάδι» οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και είναι «σκληρό καρύδι».
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στους αστυνομικούς των Αθηνών, περιήλθε την 3η Νοεμβρίου 2017 πληροφορία που ανέφερε ότι από μεταφορική εταιρεία στο Αιγάλεω θα αποσταλεί στη Ρόδο μια βαλίτσα με ναρκωτικά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκε στην οδό Κηφισού σε μεταφορική εταιρεία μια βαλίτσα, που άφησε ένα άτομο με σκοπό να αποσταλεί στη Ρόδο.
Προέκυψε ακόμη ότι το ίδιο άτομο, προ 10ημέρου, είχε αποστείλει μια βαλίτσα στη Ρόδο κι ότι ο παραλήπτης και στις δύο αποστολές ήταν μια ημεδαπή με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.
Εντός της βαλίτσας βρέθηκαν ρούχα και μια συσκευή dvd στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα 507,4 γραμμαρίων κοκαΐνης σε 20 νάυλον συσκευασίες.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κινητοποίησε ακολούθως το Συντονιστικό Οργανο Δίωξης Ναρκωτικών και ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά των ναρκωτικών στη Ρόδο προκειμένου να συλληφθεί ο παραλήπτης.
Την 4η Νοεμβρίου 2017 η βαλίτσα μεταφέρθηκε σε μεταφορική εταιρεία στ’ Ασγούρου και όταν εμφανίστηκε για να την παραλάβει ένα ζευγάρι, οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν. Ο πρώτος στερείται νόμιμων διατυπώσεων παραμονής του στην χώρα.
Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία τους στο Ροδίνι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζα 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 100,5 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ, ένα καρτοκινητό, ένα σημείωμα με τρία τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν εξάλλου και τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο φερόμενος ως αποστολέας, ένας ημεδαπός, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία του τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Η ιδιοκτήτρια της μεταφορικής εταιρείας δήλωσε εξάλλου ότι το άτομο αυτό δεν έχει σχέση με εκείνο που της είχε παραδώσει τις δύο βαλίτσες.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια