Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπε ο Δημήτρη Βίτσας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας

 Για το θέμα της στρατιωτικής θητείας μίλησε ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας σε συνέντευξη του που δόθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.


"Η στρατιωτική θητεία, το περιεχόμενο και η διάρκειά της, αποτελεί ένα σχετικό μέγεθος. Έχει να κάνει με τη χώρα, τις ανάγκες που θέλει να καλύψει αλλά και τη φιλοσοφία που διαπερνά το όλο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων. Σήμερα η βασική θητεία στο Στρατό Ξηράς είναι 9, όπως και στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στις άλλες υπηρεσίας του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είναι 12 μήνες. Παράλληλα, υπάρχει μειωμένη θητεία για ορισμένες κατηγορίες αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας όπως είναι η εναλλακτική κοινωνική θητεία, πάντα στη βάση της αρχής ότι η θητεία δεν είναι τιμωρία και ότι η διάρκεια της έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας.

Στις σημερινές συνθήκες η στρατιωτική θητεία δεν συζητάμε να μειωθεί παραπέρα αλλά δεν υπάρχει λόγος και να αυξηθεί. Μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα επίπεδο ισορροπίας. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτά η θητεία όλο και περισσότερο ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για τον ίδιο τον νέο που καταθέτει ένα κομμάτι της ζωής του στην υπηρεσία της Πατρίδας. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο.

πηγή: onalert

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια