Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Με κυβερνητική ανοχή η “σαραντοποδαρούσα” της ανομίας αντεπιτίθεται

«Η ΕΛΑΣ με αυταπάρνηση επιτελεί το καθήκον της και δίνει καθημερινά τη μάχη και κόβει αρκετά πόδια από τη σαρανταποδαρούσα της ανομίας, αλλά η σαρανταποδαρούσα με την ανοχή της
κυβέρνησης γρήγορα αναρρώνει και αντεπιτίθεται. Νομίζω ότι η πραγματικότητα που βιώνουν  οι πολίτες όχι μόνον στην Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα είναι οδυνηρή».Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Άρη Πορτοσάλτε).
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «συγχαίρουμε την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της που με επαγγελματισμό και αυτοθυσία επιτελεί το καθήκον της στη δύσκολη αυτή οικονομική κρίση με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, με το γερασμένο στόλο, με τις προβληματικές ενδοεπικοινωνίες. Το ότι δεν έχουμε συνολική αντιμετώπιση της ανομίας στη χώρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που νομοθετεί, βάζοντας προσκόμματα στο έργο της ΕΛΑΣ. Για παράδειγμα ο νόμος Παρασκευόπουλου, δεν μπορεί να συλλαμβάνονται δύο και τρεις φορές στυγνοί εγκληματίες και να βγαίνουν σύντομα έξω. Αυτό πλήττει και το ηθικό των αστυνομικών. Έχουμε μια ανακυκλώσιμη εγκληματικότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι βγαίνουν έξω και ξαναεγκληματούν. Έχουμε πολλές περιπτώσεις τέτοιες. Έχουμε τον νόμο Γαβρόγλου, που δημιουργεί πανεπιστήμια άντρα ανομίας, διακίνησης ναρκωτικών».
Ως κυβέρνηση η ΝΔ, ξεκαθάρισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου, με την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και του νόμου Γαβρόγλου, θα προχωρήσει στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας διότι «δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι μέσα από τις φυλακές λειτουργούν οι αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων, δίνουν εντολές για συμβόλαια θανάτου».

Εν δυνάμει πρωθυπουργός…
Στην ερώτηση για τα σκάνδαλα που επικαλείται η κυβέρνηση, ο κ. Χαρακόπουλος, τόνισε ότι «πες πες πάντα κάτι μένει. Δυστυχώς, αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια στην Ελλάδα.  Η κυβέρνηση Καραμανλή, έπεσε από το λεγόμενο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τελικώς είδαμε που κατέληξε. Αυτοί που εμφανίζονταν ως δημόσιοι κατήγοροι πλήρωσαν και αγωγές στον Θοδωρή Ρουσόπουλο. Στην Ελλάδα ζούμε σε μια αχλή σκανδαλολογίας. Υπάρχουν σκάνδαλα που πρέπει η πολιτεία, τα επίσημα όργανα να τα διαλευκάνουν κάθε φορά και να επιβάλουν και παραδειγματικές ποινές. Υπάρχει και η σκανδαλολογία που δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «όπου πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης καταγράφεται ένα προβάδισμα πρωτόγνωρο, κυρίως στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Υπάρχουν κι αυτοί που ενοχλούνται που δυσαρεστούνται -πάντα θα υπάρχου στα μεγάλα κόμματα εξουσίας. Δεν νομίζω, όμως, ότι όλ’ αυτά μπορούν να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας».


Ακούστε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ:

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια