Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το πρώτο πολυτελές και ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο και είναι ελληνικό!


Τα οφέλη του ελαιολάδου για τον οργανισμό είναι γνωστά σε όλον κόσμο.

Ωστόσο, το ελαιόλαδο και πιο συγκεκριμένα η καλλιέργειά του και η εξαγωγή του στο εξωτερικό μπορεί να έχει και πολλά οφέλη για την οικονομία της χώρας.

Στην αγορά αυτή του ελαιολάδου, με την οποία δηλώνει ερωτευμένος, ασχολήθηκε ο Γιώργος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει καταφέρει να παράγει το πρώτο πολυτελές ελαιόλαδο στον κόσμο και να μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο brand name.

Και όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας η μοναδικότητα είναι το παν και η ομορφιά είναι διαχρονική.

Ο λόγος για το ελαιόλαδο πολυτελείας, το «λ/lambda/» το οποίο έχει καταφέρει να φτάσει από τις βιτρίνες του «Harrods» μέχρι και την... Αλάσκα.


Μιλώντας για τα πρώτα του βήματα ο κ. Κολλιόπουλος, αναφέρει: «Κάνοντας την έρευνα είδα ότι δεν ήμασταν στα πολύ καλά μέρη παγκοσμίως. Άρχισα να δουλεύω την πρώτη ύλη. Πήγα σε ένα δοκιμαστή ελαιόλαδου για να το κάνω τέλειο και το έφτιαξα». Τόσο απλά!

Έτσι γεννήθηκε το λάδι που γράφεται φυσικά με λ/lambda! Από λάμδα επίσης ξεκινά η λέξη λαμπρό, όπως λέμε λαμπρό προϊόν. Το συγκεκριμένο λάδι το συμπεριέλαβε το περιοδικό Time μαζί με τρία από τα καλύτερα και ακριβότερα τρόφιμα που υπάρχουν στον κόσμο -το μοναδικό ελληνικό προϊόν για το οποίο έχει γράψει το εν λόγω έντυπο. Θέλετε κι άλλο; Το Worldguide έγραψε πως πρόκειται για το Chanel No 5 των ελαιόλαδων και το περιοδικό και το Wallpaper το αποκάλεσε «κορυφαίο επιδόσεων».

Το αγνό ελαιόλαδο που μπαίνει σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε πιάτο -κάθε ελληνική συνταγή ξεκινά με «ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα/τηγάνι...»-, μεταμορφώθηκε στα χέρια του Γιώργου Κολλιόπουλου σε ένα luxary προϊόν το οποίο απευθύνεται «... και σε αυτούς που για μία φορά τουλάχιστον το χρόνο, θέλουν πολύ απλά να απολαύσουν κάτι πολύ απλά εξαιρετικό, όπως ανοίγουμε ένα πολύ καλό κονιάκ ή μία καλή βότκα ή ανάβουμε ένα καλό πούρο».

Στο δια ταύτα, λοιπόν, η τιμή του για τα 100 ml 35 ευρώ, για τα 500 ml είναι 65 ευρώ και υπάρχει και μια χειροποίητη συσκευασία δώρου που έχει ένα μπουκάλι μέσα 500 ml και κοστίζει 200 ευρώ.


Ο κ. Κολλιόπουλος έχει πλέον γίνει γνώστης του ελαιόλαδου, αφού έχει παρακολουθήσει την επίσημη μέθοδο οργανοληπτικής αξιολόγησης του παρθένου ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Το μοναδικό αυτό προϊόν, εξάγεται μέχρι στιγμής σε τέσσερις χώρες -σε Ολλανδία, Δανία, Λουξεμβούργο και Αγγλία- σε limited edition και γίνεται προσπάθεια να «γλιστρήσει» και σε συγκεκριμένες αγορές όπως είναι τα private clubs και τα luxary hotels σε ΗΠΑ, Αραβικά Εμιράτα, και Γερμανία.

Το λάδι γράφεται με lambda

Το λ/lambda/ είναι το πρώτο πολυτελές ελαιόλαδο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας με βραβευμένη παραγωγή, αυστηρά περιορισμένης παραγωγής το οποίο αντιπροσωπεύει την επίμονη προσπάθεια από την παράδοση μέχρι την τελειότητα. Κατάγεται από μερικά από τα παλαιότερα ελαιόδεντρα της Ελλάδας και από ένα από το καλύτερο μείγμα των ποικιλιών Κορωνέϊκης και Κολοβής ποικιλίας. Μετά τη συγκομιδή, αυτό το υγρό εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας εμφιαλώνεται εξ ολοκλήρου με το χέρι. Κάθε φιάλη περνά πέντε ελέγχους ποιότητας. Χρειάζονται οκτώ ζεύγη χεριών και ισάριθμα μάτια για να εξασφαλιστεί η ελάχιστη οξείδωση και η μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λ/lambda έχει μέσο όρο φρεσκάδας (mF) συνεχώς πάνω από 6,0 (έντονο), επομένως θεωρείται ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο.


Πηγή: news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια