Το πλεόνασμα της απάτης και η χρεοκοπία της ΕΛΑΣ - "Χρωστάμε παντού, καύσιμα, περιπολικά..."

Μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα για τη διάθεση του πλεονάσματος και τις πληροφορίες για διαδικασία  fast track ώστε η οικονομική ανακούφιση των ευπαθών πληθυσμών να περάσει από
τη Βουλή, η αντίδραση των αστυνομικών που έχουν εξαιρεθεί μέχρι τελευταίου από την όποια αναλογικά ενίσχυση, είναι μεγάλη.

Η κριτική που ασκείται εστιάζεται στη ματαχτσίδικη- μπακαλίστικη λογική με την οποία η κυβέρνηση διαμοιράζει με πολιτικάντικη κουτοπονηριά το εικονικό πλεόνασμα, με δεδομένο ότι σε ότι αφορά της ΕΛΑΣ, τα χρέη προς τους ιδιώτες προμηθευτές είναι αγύριστα και οι διοικήσεις με εναλλακτικούς τρόπους και αλχημείες ψάχνουν να καλύψουν τις τρέχουσες ημερήσιες ανάγκες.

Διαβάστε ένα μόνο από τα σχόλια που διαμηνύθηκαν προς το bloko.gr  αλλά και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και προς την ΠΟΑΞΙΑ και θα καταλάβετε. 

"Ψάχνουν να δουν πού θα μοιράσουν το πλεόνασμα…
Ας το δώσουν, ως οφείλουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ, στους ένστολους.
Ας πληρώσουν τους ιδιώτες, που δεν έχουν πληρωθεί καμία δαπάνη εδώ και δυο χρόνια.

Στο Α.Τ. Χίου έχουμε παγία προκαταβολή 170.000 και δεν έχουμε καθόλου διαθέσιμα μετρητά, αφού έχει δοθεί όλη έναντι δαπανών, κυρίως μεταγωγών. Μάλιστα ήδη χρωστάμε περίπου άλλες 5.000 στο πρακτορείο που μας κόβει τα εισιτήρια και δεν έχει ούτε η Διεύθυνση, ούτε η Γενική να στείλει, γιατί τελείωσαν και οι δικές τους παγίες.

Ήδη έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα στη Λέσβο (όπως είχαν και στα Δωδεκάνησα και αλλού) γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι βενζινοπώλες. Και να μη μιλήσω για τα σέρβις των οχημάτων.
Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε το μόνο Υπουργείο – μπαταχτσής, αλλά θα είναι έτσι όλο το δημόσιο.
Κι εγώ αν δεν πληρώσω στο σπίτι μου τράπεζες, εφορία και λογαριασμούς να δείτε τι ωραίο πλεόνασμα που θα έχω!


ΥΓ: Δεν κάνω πολιτική (όπως κάποιοι μας κατηγορούν). Τα ίδια θα ίσχυαν όποιος και να ήταν στην κυβέρνηση.
_