Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Να αποφυλακιστούν ζητούν με αίτησή τους η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 8 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά.

Τόσο η Βίκυ Σταμάτη όσο και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, πέρασαν το κατώφλι των φυλακών Ελαιώνα σήμερα το πρωί και η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταθέσουν αιτήσεις αποφυλάκισης. Το σκεπτικό που επικαλούνται στις αιτήσεις τους οι δυο γυναίκες για να στηρίξουν το αίτημά τους περί αποφυλάκισης είναι ότι έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν με όρους. Οι αιτήσεις των δυο γυναικών αναμένεται να κριθούν τις επόμενες ημέρες.

Το παράδειγμα των δυο γυναικών, αναμένεται να ακολουθήσει και ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Χαλκίδας, προτίθεται σύμφωνα με πληρηφορίες να προχωρήσει δια των συνηγόρων του σε κατάθεσης για υφ' όρον απόλυση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην αίτησή του θα επικαλείται τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται στο νόμο Παρασκευόπουλο για υπέργηρους καταδίκους σε συνδυασμό μάλιστα με την επίκληση των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια