Χαρακόπουλος στην Ένωση Λάρισας: Παιδιά του λαού οι Αστυνομικοί

«Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τις ευαισθησίες των Ελλήνων αστυνομικών και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Αστυνομικών Λάρισας. Καταρρίπτουν, επίσης, την προσπάθεια
κάποιων, με αναφορές σε στερεότυπα του μακρινού παρελθόντος και των ιδιαιτεροτήτων του, να καλλιεργήσουν μια διάσταση ανάμεσα στην αστυνομία και την κοινωνία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας: «Εικόνες και μνήμες του ‘40», με το θεατρικό αναλόγιο και θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλάριου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Επιτυχίες παρά τα προσκόμματα... 
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Αθανάσιος Νταβούρας, υπογράμμισε ότι «οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού και κατά κανόνα της μεσαίας τάξης και αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς της Λάρισας για τη μεγάλη επιτυχία τους με την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων στη διακίνηση ναρκωτικών. Η ΕΛΑΣ παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τα γηρασμένα οχήματα, τις προβληματικές ενδοεπικοινωνίες, τα κενά, επιτελεί με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση το έργο της. Και θα είχε μεγαλύτερες επιτυχίες αν δεν υπήρχαν τα προσκόμματα που θέτει η κυβέρνηση με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις όπως οι νόμοι Παρασκευόπουλου και Γαβρόγλου και η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας».

Η άδεια Κουφοντίνα...

Ερωτηθείς για την άδεια εξόδου από τη φυλακή του τρομοκράτη Κουφοντίνα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε τα εξής:
«Η άδεια από τις φυλακές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη είναι πραγματικό ηλεκτροσόκ για την ελληνική κοινωνία, που παρακολουθεί άναυδη «συλλογικότητες» και «γνωστούς-αγνώστους» να επιδίδονται –σε σχεδόν καθημερινή βάση- σε ένα «πάρτι» βίας και ανομίας, με προκλητική ανοχή της κυβέρνησης.

Η εικόνα της εξόδου από τις φυλακές του Κουφοντίνα και οι επιδοκιμασίες αμετανόητων υποστηρικτών τρομοκρατικών-δολοφονικών πράξεων δεν μπορούν παρά να προκαλούν προβληματισμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Μακάρι αυτό το σοκ να είναι αφορμή αφύπνισης και εγρήγορσης»
_