Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θ. Παπαδάκης από ΠΟΑΣΥ: Αποτύχαμε στην καθημερινότητα του πολίτη

Σοκάρουν οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλου Παπαδάκη στο ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και περιπολικά. 

Ο κ. Παπαδάκης μάλιστα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «έχουμε αποτύχει εγώ θα έλεγα, ως αστυνομία, ως οργανισμός γενικότερα στην καθημερινότητα του πολίτη. Δεν είμαστε τόσο κοντά όσο θα έπρεπε, δεν έχουμε τόσα περιπολικά στο δρόμο όσο θα έπρεπε….. Έχω καθημερινά τα ίδια προβλήματα που έχετε και εσείς. Φοβάμαι το πρωί που θα πάω να πάρω το αμάξι μου μη το δω διαρρηγμένο, έχω συναγερμό στο σπίτι μου, πληρώνω φόρους, ένφια, έχω καταναλωτικό στεγαστικό δάνειο και θέλω πραγματικά την ελληνική αστυνομία να είναι στο δρόμο σε μόνιμη βάση και να προστατεύει όλη την κοινωνία». 

Όπως ανέφερε στο πολεοδομικό συγκρότημα κυκλοφορούν καθημερινά, περίπου 7-8 περιπολικά έγχρωμα ιδίως της αστυνομίας από τη διεύθυνση τάξης, 3-4 το πολύ 5 είναι από όλη την άμεση δράση Θεσσαλονίκης και ευτυχώς είναι τα δίκυκλα της ομάδας ΖΗΤΑ και της ΔΙΑΣ που χωρίς τα δίκυκλα η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη θα ήταν τριπλάσια από αυτή που βλέπουμε, όπως σημείωσε και συνέχισε: 

«Όταν υπάρχει ένα πολύ άμεσο περιστατικό, με κλέβουν τώρα με ληστεύουν, η ομάδα ΔΙΑΣ θα πάει γρήγορα σε 3-4 λεπτά. Στην καθημερινότητα όμως, όπως είπα και πριν, έχω παράπονα για μια διατάραξη, μαλώνω με τον γείτονα μου, μια οποιαδήποτε καταγγελία μπορεί το περιπολικό να κάνει να πάει και μισή ώρα. Ή με κλέψανε με κλέψανε τώρα ελάτε να δείτε να πείτε τι πρέπει να κάνω...40, 50 λεπτά... Η τροχαία εάν τρακάρετε, υλικών ζημιών σύγκρουση, μπορεί να κάνει και 3 ώρες να έρθει περιπολικό. Για μια ανταλλαγή στοιχείων».

Ο κ. Παπαδάκης κατήγγειλε ότι τα περιπολικά δεν περνάνε ΚΤΕΟ παρ'όλο που αυτό το προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία κάθε δύο χρόνια ως όρος ασφάλειας των εργαζομένων αστυνομικών. 

Σε ερώτηση γιατί δεν περνούν από ΚΤΕΟ ο κ. Παπαδάκης κατήγγειλε ότι τα μισά περιπολικά αν περάσουν ΚΤΕΟ, θα κριθούν ακατάλληλα από τεχνικής άποψης. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε τα χειρότερα περιπολικά τα οποία τα περισσότερα έχουν αγοραστεί πριν το 2004 πριν την Ολυμπιάδα, δηλαδή περιπολικά 13ων 14ων 15 ετών με 600 700 800 χιλιάδες χιλιόμετρα. Περιπολικά που δεν συντηρούνται σωστά λόγω του μνημονίου και όλων αυτών των ελλείψεων που έχει το κράτος μας. 

Ακούστε τα ηχητικά :

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=82014

rthess.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια