Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανέλαβαν καθήκοντα γυναίκες τοπικές αστυνόμοι στην Ανδραβίδα (φωτογραφίες)

Τα νέα τους καθήκοντα ως Τοπικοί Αστυνόμοι Ανδραβίδας ανέλαβαν δυο γυναίκες Ανθυπαστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πρώτες στην Δυτ. Ελλάδα σε αυτή τη θέση.
Ο πρωτοποριακός θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στην Ηλεία επεκτάθηκε μετά το Πελόπιο στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας και στην Ανδραβίδα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, λειτουργώντας με έδρα το πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας. Πρόκειται για τις δύο περιοχές όπου καταργήθηκαν αστυνομικά τμήματα στην Ηλεία, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Η τελετή έναρξης του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, κατά την οποία τελέστηκε αγιασμός, από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και κληρικούς της Ι.Μ. Ηλείας.

andravida2

Στην τελετή έναρξης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας  - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά. Χαιρετισμό απέστειλε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, καθώς είχε προσκληθεί.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας,  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. ΝΑΜΠΙΛ Ιωσήφ Μοράντ και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα ΚΑΡΑΒΑΝΑ Ζωή, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού.
Ο Υποστράτηγος κ. Μητρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «… ο καινοτόμος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου, έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές περιοχές της Χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Πελόπιο , με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα θετικά. Επεκτείνουμε, λοιπόν τον  επιτυχημένο αυτό θεσμό και στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης,  και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας. Από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου στο Δήμο σας και ιδιαίτερα στην Ανδραβίδα είναι απαραίτητη και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι να μην χρειάζεται να μετακινούνται από τα χωριά τους για μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν για μια απλή διαδικασία, όπως ένα γνήσιο υπογραφής ή για μια ερώτηση πληροφοριακού χαρακτήρα».
andravida3
Από την πλευρά του ο Ταξίαρχος κ. Στεφανόπουλος παρουσίασε και ανέλυσε τις δυνατότητες του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου και τόνισε πως «… ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου θα αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο οποίο υπάγεται, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη. H επιλογή στο πρόσωπο του Τοπικού Αστυνόμου όσο και του Αναπληρωτή του, γυναίκας βαθμοφόρου της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστεύω ότι θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της προσωπικής επαφής του Τοπικού Αστυνόμου με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής».
Ο κ. Μοράντ χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα για την Ανδραβίδα που απέκτησε ξανά δομή της Αστυνομίας, δίδοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα, ενώ θα ενισχύσει το αίτημα ασφάλειας στην περιοχή. Ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα και τον Γ.Γ. του υπουργείου, αλλά και τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Δυτ. Ελλάδα και την Ηλεία για τη συνεργασία που υπάρχει. Η κα Καραβανά ευχήθηκε ο καινοτόμος αυτός θεσμός να είναι επιτυχημένος και να χρειαστεί μόνο για τις αρμοδιότητες που έχει οριστεί και όχι για κάτι πιο σοβαρό. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την λειτουργία γραφείου Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή, ζητώντας από τους πολίτες να αγκαλιάσουν το νέο θεσμό.

πηγή: ilialive/Γιάννης Σπυρούνης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια