Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση του ΔΣΑ για την επίθεση σε βάρος του Νίκου Λουκόπουλου


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για την χθεσινή επίθεση εναντίον του δικηγόρου του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη έξω από τα δικαστήρια.



Αποτροπιασμός για την πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Ν. Λουκόπουλου-Να λάβει η πολιτεία τα αναγκαία μέτρα προστασίας
Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.
Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.
Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια