Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα διαλέξετε τα σωστά ελαστικά για το αυτοκίνητό σας;



Στην αγορά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ελαστικών που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του κάθε οδηγού και να κάνουν την οδήγηση σας ασφαλέστερη και καλύτερη.

Τρεις είναι οι βασικοί διαφορετικοί τύποι ελαστικών που κυκλοφορούν.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά αυτοκινήτου

Ξεκινώντας από τα βασικά οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως όταν αλλάζουν ελαστικά αυτά θα πρέπει να είναι τα ίδια με τη διάσταση ελαστικών πρώτης τοποθέτησης στο όχημά.

Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, μπορεί να αυξήσει την επιφάνεια γόμας που είναι σε επαφή με το έδαφος και αυτό να έχει αποτελέσματα πάνω στην καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι, με ακριβέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές. Ακόμη, ένα σετ ελαστικών με χαμηλό προφίλ και περιορισμένα πλευρά, μολονότι μπορεί να φαίνεται καλύτερο, γενικά έχει ως αποτέλεσμα πιο «σκληρή» οδήγηση. Επίσης έχει επίπτωση στο φρενάρισμα, στις μηχανικές επιδόσεις, στην κατανάλωση καυσίμων και  σε άλλα.

Το βασικό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι οι κλιματολογικές συνθήκες. Τα ελαστικά σας πρέπει ν' αντιμετωπίσουν μια ευρεία ποικιλία κλιματολογικών συνθηκών: βροχή, δυνατό άνεμο, λάσπη, χιόνι, πάγο και ούτω καθ' εξής. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στις επιδόσεις τους και χρειάζεται να προσαρμόζετε το στυλ οδήγησής σας ώστε να είναι ανάλογο με τον κάθε τύπο καιρικών συνθηκών.

Οι διαφορετικοί τύποι ελαστικών
  1. Θερινά ελαστικά: Αυτό το λάστιχο είναι ιδανικό για την οδήγηση σε στεγνό έδαφος, υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση. Σε βρεγμένο έδαφος, οι επιδόσεις αυτού του ελαστικού παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Παρέχουν συνήθως οικονομία στην κατανάλωση. Είναι τα ελαστικά ευρείας κατανάλωσης που χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο, αλλά δεν έχουν απόδοση σε καταστάσεις με χιόνι.
  2. Χειμερινά ελαστικά: Σε κάποιες χώρες, είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών. Στην Ελλάδα, δεν είναι υποχρεωτικό. Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά τα ελαστικά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές και ζείτε σε περιοχή που χιονίζει συχνά. Όταν φθαρούν, τα ελαστικά δεν είναι πλέον αποτελεσματικά σε χιόνι ή σε βρεγμένο οδόστρωμα.
  3. Ελαστικά τεσσάρων εποχών: Τα ελαστικά 4 εποχών σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλές συνθήκες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αυτό το ελαστικό συνδυάζει το χειμερινό και το θερινό ελαστικό. Ωστόσο, αυτό το ελαστικό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα θερινό ελαστικό σε στεγνό έδαφος ή όσο ένα χειμερινό ελαστικό σε χιονισμένο έδαφος. Παραμένει όμως αποτελεσματικό σε όλες τις συνθήκες για τα πρώτα χρόνια.


Πηγή: news.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια