Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην κορυφή της Ευρώπης οι Τζουντόκα του Άρη

Ιστορία έγραψε το περασμένο Σάββατο 25/11, η ομάδα τζούντο του Α.Σ. Άρης. Οι Τζουντόκα του συλλόγου, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του
Ελληνικού Τζούντο, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες συλλόγων Europa League, στο Βούπερταλ της Γερμανίας.

Η ομάδα του Α.Σ. Άρης κατάφερε ν΄ ανέβει στο βάθρο των νικητών, κατατροπώνοντας  υπερδυνάμεις του αθλήματος, όπως η Γαλλική Σουσί και η Τσέχικη ομάδα της Μπρνο.
Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα μας του Τζούντο προσέθεσε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του Άρη, του Ελληνικού Τζούντο, του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, καθώς και της Πόλης του Θεού!
Ταυτόχρονα, απέδειξε ότι πλέον, αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Στα προημιτελικά, ο Άρης νίκησε με 4-1 την Μπρνο από την Τσεχία, στα ημιτελικά ηττήθηκε με 5-0 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ρωσική Έντελβαϊς, ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ επιβλήθηκε με 4-1 της γαλλικής Σουσί.
Την πρώτη θέση κατέκτησε η ρωσική Έντελβαις, ενώ τη δεύτερη, η Ισπανική Βαλένθια.
Συντελεστές αυτής της σημαντικής επιτυχίας, η υψηλή ποιότητα των Ελλήνων αθλητών που απαρτίζουν την ομάδα του συλλόγου μας, οι οποίοι τυγχάνουν και αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και οι δύο από τους κορυφαίους Τζουντόκα Παγκοσμίως, οι Ushangi Margiani και Khammo Yakiv.
Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση και υποστήριξη του Α.Σ Άρης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη καθώς και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Τσουβάλα Κωσταντίνου.
Χορηγοί της ομάδας Τζούντο, οι εταιρίες  ZECOTEK  και AMERIKAN GENETICS. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα στελέχη τους για τη βοήθεια που μας πρόσφεραν.

Η σύνθεση της ομάδας τζούντο  του Α.Σ. Άρης:
⦁    -66 kg   Παναγιώτου Ελευθέριος (Πρωταθλητής Ελλάδος Νέων).
⦁    -73 kg   Αζωίδης Γεώργιος (τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Νέων),  Μυλωνέλης Αθανάσιος ( πρωταθλητή εφήβων) και Τσιμπικάκης Οδυσσέας.
⦁    -81 kg  Τσοκούρης Δαβίδ (2η θέση στο πρωτάθλημα Ευρώπης Νέων, Πρωταθλητής Ελλάδος) και Νίκος Μουλάτζε.
⦁    -90 kg  Margiani Ushangi (3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών 2017).
⦁    -100 kg Khammo Yakiv (3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Αντρών 2015),  Μαλλιαρόπουλος Γεώργιος και Καρακλίδης Δαβίδ (2η  θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ομαδικό, Πρωταθλητές Ελλάδος).
Τεχνικός διευθυντής:  Νίκος Μαλλιαρόπουλος
Προπονητής: Ψαλλίδας Περικλής (Εθνικός προπονητής Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας)








_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια