Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα οφέλη των πορτοκαλιών για τον οργανισμό μας


Πολλοί υποστηρίζουν κατά καιρούς ότι η αποκλειστική μονοφαγία ενός οποιουδήποτε είδους φρούτου μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια συστηματική πορτοκαλοδίαιτα. Ο χυμός των πορτοκαλιών είναι αποτελεσματικός σε όλες σχεδόν τις αρρώστιες και ιδίως στις παθήσεις που έχουν αίτια τη χρόνια δηλητηρίαση του σώματος, γιατί συντελεί στη γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η πορτοκαλοθεραπεία, όπως πολλοί υποστηρίζουν, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο άσθμα, την καταρροή, τη δυσκοιλιότητα, την υπεροξύτητα, τη φλεβίτιδα, τον αρθριτισμό το ρευματισμό και σε άλλες χρόνιες ασθένειες και σε άτομα περασμένης ηλικίας ακόμη.

Τα πορτοκάλια

Οι σοφοί πρόγονοί μας ονόμασαν τα πορτοκάλια χρυσά μήλα και δεν τα ονόμασαν έτσι μόνον από το χρώμα τους, άλλα γιατί τα εκτιμούσαν και για την ωφελιμότητά τους. Τα πορτοκάλια είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα, ισάξιο σχεδόν με τα ανεκτίμητα σταφύλια.

Πρέπει να καυχάται η χώρα μας που τόσο άφθονα τα παράγει και πρέπει να τα εκτιμήσουμε όσο αξίζουν. Το πορτοκάλι ευτυχώς πλημμυρίζει την αγορά μας επί μήνες και σε τιμή προσιτή σε όλους μας. Δεν πρέπει ν’ αγοράζεται απλώς σαν «φρούτο», παρά σαν είδος πρώτης ανάγκης, όπως αγοράζεται το ψωμί και τα κυριότερα φαγώσιμα ψώνια.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τ’ απαραίτητα για το σώμα αφομοιώσιμα συστατικά αφθονούν στα φρέσκα φρούτα και τα τρυφερά λαχανικά. Ο χυμός του πορτοκαλιού, όπως και η σάρκα του γενικώς, δεν είναι μόνο πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά είναι και καλό καθαρτικό. Με μια συστηματική πορτοκαλοδίαιτα καθαρίζει κανείς τον οργανισμό του και του εδραιώνει ανοσία. Το αίμα καθαρίζεται από τα διάφορα επιβλαβή στοιχεία της συνήθους ανθυγιεινής τροφής και η ζωτικότητα γίνεται καταφανής μέσα σε λίγο καιρό.


Τα πορτοκάλια είναι μοναδικά για τη δυσπεψία και την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας σε περίπτωση ανωμαλιών του πεπτικού συστήματος, ενώ παράλληλα μπορούν να εξαλείψουν πολύ γρήγορα τη δυσκοιλιότητα.

Έχουν επίσης ευεργετικά αποτελέσματα  για το άσθμα, τους αρθριτισμούς, τους ρευματισμούς, τις παθήσεις της καρδιάς, των νεφρών και του ήπατος. Ο πονοκέφαλος, ο κατάρρους, η δύσπνοια, οι ζαλάδες και οι αγρυπνίες εξαφανίζονται από τον άρρωστο που θα φάει για λίγες μέρες αποκλειστικώς πορτοκάλια. Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι σχεδόν πανάκεια.

Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι επίσης πολύ ωφέλιμος στα μωρά και πρέπει να τους δίδεται τακτικά. Προ παντός στα μικρουλάκια που δεν τρέφονται με μητρικό γάλα, είναι απαραίτητος.

Οι μεγάλοι αντί καφέ ή τσαγιού για πρόγευμα, προτιμήστε δύο-τρία πορτοκάλια μόνο ή και μαζί με λίγα καρύδια και ξηρά σύκα.


Πηγή: therapeftis.blogspot.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια