Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, συνεχίζεται ραγδαία! Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η Ελλάδα από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως
την Κρήτη, μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατώνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty», ανάμεσα σε άλλα, έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όπως τόνισε, οι ΗΠΑ θέλουν να το χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς, ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων. «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται».
Τα σχέδια για δημιουργία αμερικανικής βάσης δεν είναι άσχετα με τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για την δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού Αερίου (LNG) αλλά και σχιστολιθικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Από την περιοχή θα διέρχεται επίσης και ο αγωγός ΤΑΡ.
Η ιστορία για μετατροπή της Ελλάδας σε μόνιμο αμερικανονατοϊκό προγεφύρωμα συνεχίζεται! Την περίοδο του πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (1999 – 2000), η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκτός από πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που διέθετε, είχε μετατρέψει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο του Ακτίου σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών και Ευρωπαίων σφαγέων του Γιουγκοσλαβικού λαού. Λίγα χρόνια αργότερα από τότε (2003, 2007), οι νατοϊκοί, μαζί προφανώς με τους ντόπιους κυβερνώντες της εποχής, στράφηκαν ανατολικότερα εξετάζοντας το ενδεχόμενο να στηθεί νατοϊκό λιμάνι στη Νέα Πέραμο. Σήμερα, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ήρθε η σειρά της Αλεξανδρούπολης. Τον Ιούνιο 2017 μέσω του λιμανιού της προωθήθηκαν προς την Ρουμανία, στρατιωτικά οχήματα και προσωπικό διάφορων χωρών για την συμμετοχή τους στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump 2017» που διεξάχθηκε εκεί. Μεταξύ των άλλων το λιμάνι είχε χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ελικοπτέρων των ΗΠΑ μετά την εκφόρτωση και πριν φόρτωσή τους σε πλοία. Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις ο Ελληνικός λαός είχε αντιδράσει με μεγάλες κινητοποιήσεις.
Με όλα τα παραπάνω συνδυάζεται προφανώς και η βάση της Σούδας, αλλά και Άραξος, όπου υπάρχουν αποθήκες έτοιμες να υποδεχτούν, αν δεν έχουν κιόλας υποδεχτεί, πυρηνικά όπλα. Επίσης συνδυάζονται και με το νατοϊκό  στρατηγείο NRDC-GR (πρώην Γ΄ΣΣ) που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, για το οποίο οι κυβερνήσεις έχουν αναλάβει να εξασφαλίσουν την αποθήκευση μεταξύ άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού εκστρατείας και πυρηνικών (πιθανώς  σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα σε στρατιωτικές αποθήκες από τον ψυχρό πόλεμο, σε  Δράμα, Κιλκίς, Γιαννιτσά).

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα συμπαρατάσσεται με όσους αγωνίζονται να μην  επιτρέψουν τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και το λιμάνι της σε βάση για τις δυνάμεις του θανάτου και καλεί σε ξεσηκωμό, για :
να σταματήσει εδώ και τώρα η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!
να μη γίνει η χώρα από τη Μακεδονία και Θράκη ως την Κρήτη, ένας απέραντος στρατώνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Η Κίνηση απευθύνεται επίσης στους συναδέλφους ε.ε. στρατιωτικούς και τους καλεί να αφουγκραστούν το λαϊκό κίνημα και τους λιμενικούς και αστυνομικούς, λέγοντάς τους πως δεν έχουν καμιά δουλειά να προστατεύουν τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
 5/11/2017


Η γραμματεία της ΚΕΘΑ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια