Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για τις φονικές πλημμύρες

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) εκφράζει τα συλλυπητήρια στις 


οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής.
    Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, στην Κέρκυρα, στη Σύμη και αλλού είναι ένα προαναγγελθέν έγκλημα που επαναλαμβάνεται κάθε φθινόπωρο.
     Η Ε.Α.Κ.Π., έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη διαχρονικά παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού.
    Αυτή η τραγική κατάσταση αποκαλύπτει για πως αντιμετωπίζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η Τοπική Διοίκηση και το κεφάλαιο, το περιβάλλον και την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές και έντονα καιρικά φαινόμενα. 
   Το καλοκαίρι ο λαός τρέμει από το φόβο της πυρκαγιάς και το χειμώνα από το φόβο της πλημμύρας.
   Εμείς οι πυροσβέστες που είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτών των καταστροφών, προσπαθώντας να προστατεύσουμε το βιός του λαού μας και τον δασικό  πλούτο της χώρας, έχοντας απέναντι μας ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιουργούν οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, δηλώνουμε ότι:
·         Υπάρχουν διαχρονικά τεράστιες ευθύνες για όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα μέτρα της αντιπλημμυρικής θωράκισης.
·         Εξίσου υπεύθυνη είναι και η Ε.Ε. που δεν θεωρεί επιλέξιμο έργο την αντιπλημμυρική προστασία, για το λόγο ότι δεν αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
·         Το μέγεθος των καταστροφών αποκαλύπτει την γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την ανυπαρξία των προληπτικών παρεμβάσεων από τις δομές που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία. Όλα αυτά τα κενά θα μπορούσε να έχουν καλυφθεί ως ένα βαθμό, αν η κυβέρνηση υιοθετούσε την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δομών αυτών, με μόνιμη και σταθερή εργασία από τους εποχικούς και πενταετείς πυροσβέστες που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης για την ένταξη τους στο Π.Σ.
·         Είμαστε στο πλευρό του λαού, αγωνιζόμαστε μαζί του για να ληφθούν, έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα.
Για την Ε.Α.Κ.Π. 

η Εκτελεστική Γραμματεία
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια