Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί πρέπει να αναβαθμιστεί το Φυλάκιο του Αγαθονησίου σε Λιμενικό Σταθμό

Να αναβαθμιστεί σε Λιμενικό Σταθμό το Φυλάκιο στο Αγαθονήσι, ζητάει η ένωση προοσωπικού 


Λιμενικού Σώματος Χίου Σάμου. Πρωτίστως για εθνικούς λόγους αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Σύμφωνα με την επιστολή της Ενωσης:  
Χίος, 10 Νοεμβρίου 2017
Προς: 1) Υ.Ν.Α.Ν.Π. κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
2) Αρχηγό Λ.Σ.-Ε.Λ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Ράπτη Σταμάτιο
3) Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Κλιάρη θεόδωρο
4) Γεν. Γραμμ. Υ.Ν.Α.Ν.Π. κ. Καλαματιανό Διονύσιο-Χαράλαμπο 
Από το Σεπτέμβριο του 2014 το φυλάκιο του Αγαθονησίου εποπτεύεται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου.
Αναλυτικά, όταν παρελήφθη από το   Α’ Λ.Τ. Πυθαγορείου υπήρχαν 04 άτομα αποσπασμένα εκεί τα οποία ανήκαν στο Λ/Χ Πάτμου τα οποία είχαν παραμείνει στο νησί μέχρι να επανδρωθεί το Πυθαγόρειο με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να μπορέσει να το επανδρώσει, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Μέχρι και σήμερα το φυλάκιο του Αγαθονησίου επανδρώνεται με αποσπασμένους συναδέλφους από όλα τα μέρη της Ελλάδας επιβαρύνοντας  κατά πολύ τον κρατικό προϋπολογισμό  και  οι οποίοι εναλλάσσονται  κάθε μήνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει ούτε συνέχεια ούτε συνέπεια στο έργο του Λιμενικού Σώματος και βέβαια να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του νησιού.
Το χρονικό διάστημα που το φυλάκιο υπάγεται στο Α’ Λ/Τ Πυθαγορείου απέκτησε δική του τηλεφωνική γραμμή, ανεξάρτητο δίκτυο και επανδρώθηκε σχεδόν πλήρως από υλικοτεχνικό και γενικό οικιακό εξοπλισμό, το οποίο συμβάλλει  σε μία αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων που αποσπούνται εκεί.
Γιατί πιστεύουμε ότι το φυλάκιο του Αγαθονησίου πρέπει να γίνει Λιμενικός σταθμός
  • Στο νησί υπάρχει μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα (καθ’όλο το έτος) καθώς επίσης και τους έξι μήνες της τουριστική περιόδου υπάρχει καθημερινή σύνδεση και με τα Δωδεκάνησα αλλά και με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τέσσερα πλοία που προσεγγίζουν το νησί.
  • Στο νησί καταπλέουν πλοία προκειμένου να το εφοδιάζουν με νερό και καύσιμο (ΔΕΗ).
  • Υπάρχει πολύ μεγάλη χερσαία ζώνη λιμένα με τροχαία κίνηση, παραλία λουομένων και χώρους ενοικίασης τμήματος της ζώνης.
  • Αρκετά μεγάλος αλιευτικός στόλος (αναλόγως των κατοίκων του νησιού).
  • Υπάρχει μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.
  • Τα προηγούμενα χρόνια το νησί επλήγη σε μεγάλο βαθμό από το κύμα των μεταναστών.
  • Το ευαίσθητο για εθνικούς λόγους και το ακριτικό της περιοχή είναι ευνόητο ότι θα ενισχυθεί από την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
  • Τέλος και σημαντικότερο είναι ότι η ίδρυση του Λιμενικού Σταθμού θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας και εξομοίωσης των κατοίκων του νησιού οι οποίοι νιώθουν παραμελημένοι από κάθε δημοσία υπηρεσία στο νησί. Αφού και για τις πιο απλές υποθέσεις πρέπει να μεταβούν στη Σάμο ή στη Λέρο για να τη διευθέτησή τους.
Ο Δήμος του Αγαθονησίου το ζητά επιτακτικά και το θεωρεί απαραίτητο για το νησί.
  • Έχει βοηθήσει για το στήσιμο και την καλή λειτουργία του Φυλακίου, μέχρι τώρα.
  • Το Λιμενικό φυλάκιο συστεγάζεται με το Αστυνομικό φυλάκιο στο Αγαθονήσι, σε κτήριο του δημοσίου που το έχει παραχώρησει παλαιότερα ο Δήμος.
  • Ο Δήμος έχει υποσχεθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασης του στο νέο κτήριο, που ήδη έχει δρομολογηθεί θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μεταφερθεί το Αστυνομικό φυλάκιο σε κτήριο του Δήμου ώστε ο Λιμενικός Σταθμός να είναι αυτόνομος και ανεξάρτητος.
Η δημιουργία Λιμενικού Σταθμού θα αναβαθμίσει ένα νησί που ανοιχτά πλέον υπάρχουν προκλήσεις και διεκδικήσεις  από τους γείτονες μας, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική στον τουρισμό και στην οικονομία του νησιού, αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους να προάγουν και να προβάλουν το έργο του Λιμενικού Σώματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του ο Υπουργός μας, κατανοώντας το πρόβλημα υποσχέθηκε τη δημιουργία Λιμενικού Σταθμού.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.
       ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ                                                                   ΛΑΓΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια