Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα «οργώσουν» και την λιμενική ζώνη της Πάτρας για πλαστά έγγραφα μεταναστών

Συναγερμό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ευρώπης σήμανε η επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής να


 εξαρθρώσει σε συνεργασία με τη Europol δαιδαλώδες κύκλωμα που πλαστογραφούσε έγγραφα ... για τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών, καθώς εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι μεταξύ των χιλιάδων που τα χρησιμοποίησαν είναι και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους! Και φυσικά έλεγχοι αναμένονται και στην Πάτρα καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το «ποιον» όσων φθάνουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα (ακόμη και με υποτιθέμενα νόμιμα έγγραφα) για να περάσουν στην Ιταλία! Και από εκεί… στη Βόρεια Ευρώπη! Ήδη και στις τοπικές αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός και δεν αποκλείεται άμεσα να γίνουν έλεγχοι των όποιων πιστοποιητικών διαθέτουν οι μετανάστες. Οι οποίοι ναι μεν στην πλειοψηφία τους είναι κατατρεγμένοι, κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει αν ανάμεσά τους κυκλοφορούν και κάποιοι με… άλλους σκοπούς και διαθέσεις!
Άλλωστε τα πλαστά έγγραφα του κυκλώματος είναι άριστης ποιότητας και οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολλά από αυτά να κατέληξαν στα χέρια ισλαμιστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Συρία και το Ιράκ όταν κατέρρευσε το μέτωπο των μαχών και κατέφυγαν στην Ευρώπη, με σκοπό να βρουν νέα πεδία δράσης.
Τόσο από την ΕΛ.ΑΣ. όσο και από τις αστυνομίες κρατών-μελών της Ε.Ε. διεξάγεται πλέον παράλληλη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν διακινηθεί ακραίοι ισλαμιστές σε χώρες της γηραιάς ηπείρου. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να βγάλουν τα ψηφιακά στίγματα από τους εκτυπωτές και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα στα τρία εργαστήρια τα οποία είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας.
Στην Ελλάδα συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, τα περισσότερα Αλβανοί και υπήκοοι Μπανγκλαντές, ενώ στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι πίσω από το κύκλωμα βρίσκεται Ελληνας ο οποίος έχει καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν σοβαρές ενδείξεις για ορισμένους από τους Αλβανούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα ότι έχουν σχέση με παρακρατικές εθνικιστικές οργανώσεις που οραματίζονται τη «μεγάλη Αλβανία» και δρουν στα Βαλκάνια. Ωστόσο, οι ενδείξεις αυτές χρήζουν περαιτέρω έρευνας.
dete.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια