Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Το μήνυμα τού Πολυτεχνείου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, ταρακούνησαν τα
θεμέλια του τυραννικού καθεστώτος της στρατιωτικοφασιστικής χούντας της 21ης Απριλίου 1967.
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη στρατιωτική δικτατορία 1967 - 1974. Τιμάμε ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς που αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα. Αποτελούν φάρους φωτεινούς για τους νεότερους συναδέλφους σήμερα!
Τα συνθήματα της εξέγερσης «ψωμί παιδεία, ελευθερία» «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα και σήμερα:
Με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά και τις οδηγίες της ΕΕ καρατομούνται δικαιώματα, στερείται το ψωμί από το λαό, υποβαθμίζεται η παιδεία, η υγεία.
Όλες οι μεταδικτατορικές κυβερνήσεις συνέχισαν τις πολιτικές που έδεσαν ακόμα πιο πολύ τη χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το έδαφος, ο αέρας και οι θάλασσες της χώρας μας με τις Αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις και τα επιτελεία, τα ευρωενωσιακά στρατηγεία, τους ξένους στόλους πλοίων και αεροσκαφών μετατρέπονται σε ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον γειτονικών λαών. Στις μέρες μας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γίνεται όλο και βαθύτερη.
Όλα αυτά τα χρόνια εξελίσσεται μια προσπάθεια να απαξιωθεί το Πολυτεχνείο, να συκοφαντηθεί, η αντιδικτατορική πάλη του λαού, να ξεχαστούν τα πολύτιμα διδάγματα της. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
Οι υμνητές των δικτατόρων εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή κατάσταση προπαγανδίζουν αισχρά, ότι με την χούντα θα υπήρχε δήθεν καλύτερη εξέλιξη. Η χώρα και ο λαός οδηγηθήκαμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα εξαιτίας της πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και εμπλέκει τη χώρα μας σε πολέμους και επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών. Μια πολιτική, η οποία συνεχίζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η χούντα των συνταγματαρχών ήταν συμφορά για το λαό! Στο ενεργητικό της, πρώτα απ’ όλα, έχει το προδοτικό πραξικόπημα αφορμή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ακόμη: δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες, απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, κατάργηση οργανώσεων και σωματείων, μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα τραγούδια, απαγόρευση βιβλίων, οικονομικά σκάνδαλα κ.λ.π.
Σήμερα, η καλύτερη τιμή στον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας είναι η ενιαία πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους τους. Όλοι μαζί με τον λαό, να αγωνιστούμε για :
Να κλείσει η βάση της Σούδας, οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα.
Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
Να φύγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ από την χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Καμιά έμμεση, ή άμεση εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της χώρας γενικότερα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καλεί τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:
Να απομονώσουν τους υμνητές των δικτατόρων, ναζιστές χρυσαυγίτες, από κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα τους.
Να αγωνιστούν στο πλευρό του λαού για μια ζωή που μας αξίζει και ποτέ απέναντί του!
Να ενστερνιστούν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά την ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και να διεκδικήσουν αγωνιστικά:
«Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» - «Ψωμί παιδεία ελευθερία»

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



Νοέμβριος 2017
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια