Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκρηκτικό κλίμα στην Βουλή για την “υπόθεση Αυγενάκη”

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις με φόντο την "υπόθεση Αυγενάκη". Η κόντρα ανάμεσα στον
πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλαβε και προσωπικά χαρακτηριστικά όταν έφτασε στην υπόθεση που αφορά στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: η ανομία συχνάζει εσχάτως στην αυλή σας  

«Η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια. Συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές. Συχνάζει εσχάτως και στην ίδια την αυλή σας, κύριε Μητσοτάκη. Και βλέπω εδώ μπροστά τον Γραμματέα του κόμματός σας. Έχει περάσει μια εβδομάδα. Μια απάντηση δεν δώσατε στον ελληνικό λαό. Το τελευταίο διάστημα, κύριε Μητσοτάκη και κύριε Αυγενάκη, μιας και με διακόπτετε, γιατί έχετε και το θράσος να μιλάτε, την τελευταία εβδομάδα η Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε, ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Έχει κουραστεί!», είπε ο κ. Τσίπρας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: λειτουργείς ως φερέφωνο εφημερίδας

 «Πρώτη φορά, βλέπω Πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας. Η εμφάνισή σας σήμερα, ειδικά στο τέλος της ομιλίας σας, -είχα την ελπίδα ότι δεν θα αναφερόσασταν τελικά εκεί» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «ήταν αξιοθρήνητη, διότι ήρθατε επί της ουσίας να μιλήσετε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 Αυγενάκης: όλα αυτά για ένα πουκάμισο  

Ο Λευτέρης Αυγενάκης που σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κατεγράφη από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με εμπλεκόμενο επιχειρηματία σε εκβιασμό μιας εμπόρου χρυσού ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε το ποινικό μητρώο του προσώπου με το οποίο μιλούσε.
«Κι όλα αυτά για ένα πουκάμισο παρακαλώ! Δηλαδή με κατηγορεί στο επτασέλιδο αφιέρωμα ο κ. Βαξεβάνης ότι συναλλάχθηκα μ’ έναν μεγάλο κακοποιό, για να πάρω ένα πουκάμισο» είπε ο Γραμματέας της ΝΔ, στον ΣΚΑΙ.
Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

Καβγάς με “καρφιά” και υπονοούμενα  

Όσο περνούσε η ώρα τόσο άναβαν τα αίματα στη Βουλή.
«Δεν είναι ντροπή να χάνεις εκλογές, θα το μάθετε και εσείς κάποια στιγμή. Ντροπή είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις με αθλιότητες, χυδαιότητες, μέσα από συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες. Αυτή είναι η κατάντια σας και αυτή θα σας στιγματίσει!» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
 «Σήμερα δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι για το οποίο όλοι θα σας έδιναν συγχαρητήρια. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη, τον στενό σας συνεργάτη, για τις συνδιαλλαγές του με ανθρώπους του παρακράτους» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Και στο... βάθος η Siemens 

Από την προσωπική μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη δεν έλειψε η αναφορά στην υπόθεση Siemens
«Η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια, κύριε Μητσοτάκη, αλλά δυστυχώς και στο σαλονάκι του κόμματός σας και μάλιστα από καφετιέρα Siemens», σχολίασε ο Πρωθυπουργός.   
«Κύριε Τσίπρα, δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens. Το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και επιμένετε να επαναλαμβάνετε την ίδια σταθερή συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, διότι ψεύδεστε για άλλη μια φορά και σε αυτό το ζήτημα», ήταν η απαντηση του προέδρους της ΝΔ
 «Μετέφερα εδώ όχι τη δική μου, αν θέλετε, κρίση σε σχέση με το αν πήρατε ή δεν πήρατε τα δώρα από τη SIEMENS, αλλά την κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου. Γνωρίζετε τον κ. Χριστοφοράκο, φαντάζομαι. Είναι αυτός ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό χάρη στο γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη δεν φρόντισε τότε να διαβιβάσει το ένταλμα για να συλληφθεί» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.
Η αναφορά του πρωθυπουργού στην κ. Μπακογιάννη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως: «Ο πρωθυπουργός  σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό. Όφειλε να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών. Στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα».

ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια