Ζητεί συνάντηση με Τσίπρα για το μεταναστευτικό


Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ζητεί συνάντηση μαζί του.  Όπως σημειώνεται στην επιστολή που δόθηκε
στη δημοσιότητα από το γραφείο της περιφερειάρχου, η συνάντηση ζητείται με δεδομένη «την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιφέρεια σε σχέση με τις συνθήκες, όπως αυτές εμφανίζονται σήμερα, γύρω από το κρίσιμο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα».

Η κ. Καλογήρου τονίζει πως «υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να βρεθούμε ενώπιον εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών». Στο μεταξύ αμείωτος είναι ο αριθμός των μεταναστών που αποβιβάζονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συνολικά 424 πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 24 Νοεμβρίου έως και σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το πρωί. 

Οι 217 από αυτούς πέρασαν στη Λέσβο, 163 στη Χίο και 44 στη Σάμο. Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα, έχουν έρθει 2.916 μετανάστες. Από αυτούς 1960 στη Λέσβο, 759 στη Χίο και 197 στη Σάμο.


tanea.gr
_