Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντίνος Τζέκης: Μια σύγχρονη καιάδα

Έπεσε σαν βόμβα στην καλή κοινωνία της χώρας μας. Μια κοπέλα στα 19 χρόνια της, κόρη καθωσπρέπει οικογένειας της χώρας μας, συνελήφθη καθώς λένε οι ειδήσεις σε μια μακρινή χώρα, να κουβαλά στο σακίδιό της μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Η είδηση τρόμαξε γιατί η κοπέλα ήταν μόλις δέκα εννέα χρόνων. Το μυαλό των μη υποψιασμένων παραπέμπει σε εμπόρους ναρκωτικών με εγκληματικό προφίλ, αδίστακτων κατάδικων και ασυνείδητων.

Τρομάξαμε γιατί η κοπέλα ήταν παιδί μιας αυστηρής οικογένειας με αρχές και με όνειρα για τα παιδιά τους, ενώ εμείς ενοχοποιούμε παιδιά οικογενειών χωρισμένων και ανέργων και με φτώχεια, γενικά οικογενειών που ζουν στο περιθώριο.

Τρομάξαμε γιατί ήταν παιδί της διπλανής πόρτας και όχι των καταυλισμών, των παρακατιανών, των ξοφλημένων.

Τελικά τρομάξαμε γιατί η πράξη αυτής της κοπέλας, είναι έξω από τια δικά μας πρότυπα, από τα δικά μας όνειρα, από τα δικά μας πιστεύω.

 Το  Κέντρο Απεξάρτησης «ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ» http://allagizois.com  θεωρεί όπως και εμείς συμφωνούμε, ότι  η πραγματικότητα είναι σκληρή και καμιά φορά ανατρέπει τα δεδομένα της δικής μας εικόνας γι’ αυτήν.

Ίσως, το πιθανότερο, η κοπέλα αυτή να παρασύρθηκε από την υπόσχεση των διεθνών κυκλωμάτων της εμπορίας των ναρκωτικών, για ανταλλάγματα ικανοποίησης των ονείρων της, αφού οι τελευταίοι δεν είναι βλάκες, ούτε ανόητοι, ούτε ηλίθιοι. Μηχανεύονται χιλιάδες τρόπους να υπερπηδήσουν τα καλά φυλαγμένα σύνορα των κρατών. Κατασκευάζουν ιδιωτικά υποβρύχια, αεροπλάνα, στεγανές κρυψώνες και για τα μακρινά ταξίδια ανυποψίαστες και διψασμένες κοπέλες ή αγόρια.

Καμιά φορά οι ίδιες σπείρες θυσιάζουν πρόσωπα και ποσότητες   για να απασχοληθούν οι διωκτικές αρχές και να περάσουν μεγαλύτερες και καταφανώς ακριβότερες ποσότητες.

Όλα στο παιχνίδι των ναρκωτικών αφού οι αδίστακτοι ντίλερς αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Τώρα όσο για την νομιμοποίησή των κερδών, θα βρεθεί κάποιος Υπουργός με αδυναμίες ή υψηλός παράγοντας για να νομιμοποιήσει τα παράνομα και αιματοβαμμένα κέρδη .Άλλωστε και οι έμποροι του θανάτου δεν είναι οι ναρκομανείς της γωνίας αλλά καθωσπρέπει κύριοι με κοινωνική προβολή και αγαθοεργίες για να σκεπάζουν καλά το βρώμικο παιχνίδι τους.

Η κοινωνία όμως αδιαφορεί για όλα. Σε λίγο όταν οι κουρτίνες του θιάσου θα σκεπάσουν την είδηση, μια κοπέλα σε μια φυλακή μιας μακρινής χώρας θα σαπίζει, ίσως εν αγνοία της και δύο ανάσες θα ψυχορραγούν ποιος ξέρει μπορεί και ολόκληρη τη ζωή τους.

Εμείς θα κατασκευάζουμε αναχώματα να κρυφτούμε πίσω απ’ αυτά.

Έτσι νομίζουμε ότι είναι καλύτερα, μέχρι που να χτυπήσει το τηλέφωνο με το κακό μήνυμα που δεν θα αφορά τον γείτονα αλλά εμάς…….

 Κωνσταντίνος Τζέκης


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια