Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη!


Η πείνα μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση τροφής, μετά την οποία επέρχεται ο κορεσμός και το αίσθημα της πληρότητας.

Το πόσο πλήρης όμως θα νιώθετε και για πόσο διάστημα, ποικίλει ανάλογα με το είδος των τροφών. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Αντίθετα, τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να σας ωθήσουν να πεινάσετε νωρίτερα.

Δείτε τέσσερις τροφές που ανοίγουν την όρεξη...

Πολύσπορο ψωμί

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πιο επεξεργασμένο σε σχέση με άλλα ψωμιά ολικής άλεσης που φτιάχνονται από ένα είδος δημητριακών (βρώμη, κινόα κλπ.). Είναι επίσης φτωχό σε λιπαρά και πρωτεΐνες.


Ασπράδια αβγού

Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Προτιμήστε τα ολόκληρα αβγά, καθώς ο κρόκος τους περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως η λουτεΐνη και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του άσπρου μέρους του αβγού αποτελούν πλήρη τροφή.

Χυμοί φρούτων

Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά. Παρότι κάποιοι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί ισχυρίζονται ότι περιέχουν 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά, όταν τους καταναλώσει κάποιος διαπιστώνει ότι δεν χορταίνει, όπως εάν τα κατανάλωνε στην αρχική τους μορφή.


Κράκερ ολικής άλεσης

Όπως συμβαίνει με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα κράκερ ολικής αλέσεως προσφέρουν φυτικές ίνες, αλλά παίρνετε κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη ή λιπαρά. Έτσι δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι. Συνδυάστε τα με κάτι λιπαρό όπως φιστικοβούτυρο ή λίγο τυρί.


Πηγή: baby.gr
_