Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιωάννης Πεχλιβανάκης: Ανύψωση ηθικού μέσω επισκέψεων στις διμοιρίες απο την φυσική ηγεσία

Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε από τον Ιωάννη Πεχλιβανάκη, μέλος της ΑΣΠΑ, αστυνομικό που υπηρετεί στην ΥΑΤ, ύστερα από την ανάρτησή μας:"Επίθεση" ηθικού του αρχηγού της ΕΛΑΣ
στα ΜΑΤ τηςΧαριλάου Τρικούπη - Τι τους είπε, τι του είπαν
Διαβάστε το: 
Όποιος νομίζει οτι με εθιμοτυπικές συναντήσεις, στις διμοιρίες δύο μέρες μετά την ένοπλη επίθεση στην ΥΑΤ που ήταν επιφορτισμένη με την φύλαξη των γραφείων στην Χαριλάου Τρικούπη,βοηθάει ουσιαστικά τα παλικάρια των διμοιριών μάλλον κοιτάει το θέμα επιδερμικά και καθαρά επικοινωνιακά.Ουσιαστική βοήθεια είναι η τήρηση του Π.Δ. της ίδρυσης και του σκοπού της ΔΑΕ.Μέσα σε αυτό λοιπόν αναφέρει ρητά πως οι διμοιρίες ΥΑΤ δεν φυλάνε στόχους,αλλά ακόμα και όταν αυτό γίνεται υπάρχει πληροφοριακή κάλυψη από άλλες υπηρεσίες.Είτε Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη δεν τηρείται τίποτα από αυτά και μάλιστα δεν υπάρχει και σχέδιο για σύλληψη ατόμων που επιτίθενται στις διμοιρίες.Καλούμαστε με όλο τον εξοπλισμό να αποκρούσουμε την επίθεση να κάνουμε και συλλήψεις.
Οι διμοιρίες έχουν αποψιλωθεί από έμψυχο δυναμικό μια ουσιαστική βοήθεια Κύριε Αρχηγέ θα ήταν η ενίσχυση τους με άτομα ή αν θέλετε προτείνετε επί αρχηγίας την αλλαγή του σκοπού της ΔΑΕ.Είμαστε ουσιαστικά σκοποί είτε Χαριλάου Τρικούπη είτε Τούρκικο προξενείο χωρίς τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τον σκοπό.Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις δεν φυλάνε στόχους.
Μια αστυνομία που έχει μεγάλο ποσοστό εξιχνίασης στα εγκλήματα αλλά και μεγάλες επιτυχίες, ότι αφορά τις ένοπλες επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις βρισκόμαστε σε θολά νερά.
Θεωρώ πως από κοινού θα πρέπει εμείς οι υπηρετούντες στις δυο Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων να κάνουμε ενέργειες, είτε με αναφορές προς τις ενώσεις μας προκειμένου να καταφύγουν αυτές στη δικαιοσύνη για την μη τήρηση των προβλεπόμενων,είτε με παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Καλό κουράγιο σε όλους μας που θα διαχειριστούμε μέσα στον επόμενο μήνα τις διαδηλώσεις που έχουν υψηλό κίνδυνο εκτρόπων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ
Τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΑΣΠΑ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια