Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Έσπασε ο ιμάντας ασανσέρ στο ΑΧΕΠΑ - Δύο άτομα τραυματίστηκαν

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη την ώρα μέσα στο ασανσέρ βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων οι οποίοι
τραυματίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όταν κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υποχωρήσει δύο ορόφους, από το ισόγειο στο -2.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη την ώρα μέσα στο ασανσέρ βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά και τρομοκρατήθηκαν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι πανάρχαια και χαλάνε συνεχώς. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς, ενώ πολλές φορές τα ασανσέρ ξεμένουν μεταξύ δύο ορόφων».

Επίσης, προσθέτουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν και κάποιοι έχουν μείνει μέσα. «Με τα ίδια ασανσέρ – όσα βρίσκονται σε λειτουργία – μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια, τρόφιμα» αναφέρει μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με 700 κλίνες και πληρότητα 100%, ενώ η επισκεψιμότητα είναι περίπου 1000 άτομα την ημέρα.

«Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ασανσέρ σε ένα Νοσοκομείο 700 κλινών (πληρότητα 100%) με επισκεψιμότητα εκατοντάδων καθημερινά συνοδών, 1.000 ασθενών εκτάκτων περιστατικών και φοιτητών που προσέρχονται σε κάθε εφημερία» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

 

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια