Βανδάλισαν μνημείο αφιερωμένο στους πρόσφυγες που χάθηκαν στη Λέσβο


Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο με τα ονόματα των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια που έγιναν στα ανοιχτά της Λέσβου τη διετία 2012 – 2013, το οποί στέκει στην παραλία της
Θέρμης.
Πρόσφυγες και κάτοικοι της Μυτιλήνης διαμαρτύρονται για τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρώτοι.
Η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» καταδίκασε την επίθεση, μέσω ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία σημείωσε πως «αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε, τι επεδίωκε ο δράστης ή οι δράστες, προσβάλλοντας την μνήμη των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων!».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «αν μη τι άλλο ασέβησαν σε πανανθρώπινες αξίες και παραδόσεις, που πρώτοι οι πρόγονοι μας ανέδειξαν για τον σεβασμό των νεκρών, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συγγενείς ή άγνωστοι, ομόδοξοι ή ετερόδοξοι, εχθροί ή φίλοι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που αποτελεί παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου, κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας»..
Τέλος η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» καλεί «όλους να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τους δράστες».

_