Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης καπνικών ειδών από το Λιμενικό (βίντεο)

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, ένας 59χρονος ημεδαπός και τέσσερις (04) αλλοδαποί ηλικίας 28, 35, 31 και 35 ετών,   για κατοχή και εμπορία ενός εκατομμυρίου τριακοσίων τριάντα δύο χιλιάδων και πεντακοσίων ογδόντα δύο (1.332.582) σιγαρέτων, εκατόν εννέα χιλιάδων και εννιακοσίων πενήντα (109.950) γραμμαρίων καπνού, διαφόρων επωνυμιών, καθώς επίσης και το συνολικό χρηματικό ποσό των είκοσι τριών χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα ενός ευρώ (23.951€).
  Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση σε Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε ο ανωτέρω 59χρονος ημεδαπός επί της οδού “ΚΑΤΕΒΑΣΙΑΣ” στην περιοχή Αχαρνών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εκατό (100) κούτες με τσιγάρα και εκατόν σαράντα εννέα (149) συσκευασίες καπνού και καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων και πενήντα ευρώ (3.050€).

  Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου αλλοδαπού, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πεντακόσια τριάντα (530) πακέτα με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, ένα (01) λειόκανο όπλο με έξι (06) φυσίγγια και ένα (01) φλόμπερ για τα οποία δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου, καθώς επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα. 
  Κατόπιν επιτήρησης έτερης οικείας από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 35, 28 και 35 ετών, διότι στο όχημα που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 28χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι (26) χαρτοκιβώτια με τσιγάρα, το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων πενήντα  ευρώ (550€), καθώς επίσης και τα κλειδιά της ανωτέρω οικείας. Στο όχημα που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 35χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των δεκαέξι χιλιάδων και εκατόν εξήντα ευρώ (16.160€). 
  Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω οικία, από την οποία εξήλθαν οι τρεις αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα δύο χιλιάδες και ενενήντα εννέα (52.099) πακέτα με τσιγάρα και δύο χιλιάδες και πενήντα (2.050) πακέτα με καπνό διαφόρων επωνυμιών, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός κερμάτων που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων και εκατόν ενενήντα ενός ευρώ (4.191€).  
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων και τα εμπλεκόμενα οχήματα. 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια