Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το άγνωστο παρασκήνιο πριν από τη σύλληψη της Βίκυς Σταμάτη - Το σηκωμένο δάχτυλο, η σπασμένη πόρτα, η τηλεοπτική ομηρία και το ανήλικο παιδί

Η φωτογραφία της Βίκυς Σταμάτη με ανυψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, έχει γίνει "εμβληματική" συγκεντρώνοντας ποικίλα σχόλια. Τι είχε όμως συμβεί πριν από τη σύλληψη της και τι
ενδεχομένως οδήγησε μια γυναίκα με βεβαρημένο ιστορικό ψυχολογικής διαταραχής σε μια τέτοια αξιοκατάκριτη κίνηση αναξιοπρέπειας και αυτοευτελισμού;

Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο πριν από ότι ακριβώς αποτυπώθηκε κι εντυπώθηκε στη συλλογική μνήμη της κοινής γνώμης, έχοντας ενδεχομένως διαστρέψει την απελπισία και τη σημειολογία της εικόνας.

Λίγη ώρα πριν από την είσοδο της στα αστυνομικό ταξί, διαδραματίστηκε ένα σκληρό παρασκήνιο. Η Βίκυ Σταμάτη, περίμενε την απελευθέρωση από το Μεταγωγών του αδελφού της μετά την ετυμηγορία, προκειμένου να αφήσει στη δική του επιμελητεία το ανήλικο παιδί της.

Όμως, η εξακολουθητική οχύρωση της στην κατοικία της, φαίνεται ότι εξάντλησε τα όρια ανοχής και υπομονης του αρμόδιου εισαγγελέα (Πεπόνης), ο οποίος είχε την ευθύνη της εντολής για τη μεταφορά στη φυλακή όλων όσοι το εφετείο αποφάσισε τον εκ νέου εγκλεισμό τους. Έστω και αν στην περίπτωση της Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζόπουλου, ο εγκλεισμος δεν θα μπορούσε να υπερβεί το διάστημα της μιας εβδομάδας, καθώς η προηγούμενη θητεία στη φυλακή, υπερκάλυπτε με βάση τα όποια ευεργήματα τη νέα ετυμηγορία.

Από το προηγούμενο μεσημέρι στην εξώπορτα της Σταμάτη είχαν κατασκηνώσει τα συνεργεία και δημοσιογράφοι όλων των εν λειτουργία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και κάποιοι συνάδελφοι, εκτελώντας άνωθεν εντολές, χτύπησαν κατ' επανάληψη το κουδούνι, ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες όταν μέσα σε αυτό το σπίτι ζει ένα ανήλικο παιδί, θέτοντας κατ' αυτό τον τρόπο σε καθεστώς τηλεοπτικής ομηρίας έναν άνθρωπο με ιστορικό -κατά την ιατρική γνωμάτευση- διασαλευμένης ψυχικής υγείας.

Όμως, η τηλεοπτική ομηρία και τα σχόλια περί του ανέγγιχτου, ευερέθισαν οξύτατα κατά τα φαινόμενα τις αντοχές και την υπομονή του επισπεύδοντα δικαστικού λειτουργού, ο οποίος σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ζήτησε από την εντεταλμένη για την περίπτωση αστυνομική ηγεσία, να απομακρύνει τα τηλεοπτικά συνεργεία και να γίνει η έφοδος άλωσης κι εκπόρθησης του ... άπαρτου κάστρου.

Στην αστυνομική ηγεσία σήμανε συναγερμός, καθως οποιοδήποτε στιγμιότυπο αστυνομικής εφόδου με σπασμένη πόρτα κι ένα ανήλικο παιδί, θα επέφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Όλο το όνειδος και η ντροπή θα έπεφτε πάνω στην ανάλγητη αστυνομία και στις μεθόδους ακραίας βίας και καταστολής με άμεση επίπτωση στην ψυχολογία ενός ανήλικου.

Τότε ακριβώς εμφανίστηκε ως από μηχανής ο ποινικολόγος Φραγκίσος Ραγκούσης, στο πρόσωπο του οποίου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είδαν τη λύση για τον γόρδιο δεσμό. Ο κ. Ραγκούσης έπεισε την Σταμάτη να βγει από το οχυρό της, αφού προηγουμένως είχαν απομακρυνθεί σε διακριτική απόσταση τα τηλεοπτικά συνεργεία, που όλες τις προηγουμένες ώρες είχαν μετατρέπει σε φωταγωγημένο εφιάλτη διαρκείας για την όμηρο και το παιδί της. Το μόνο που κατέγραψαν τελικά, ήταν το ανυψωμένο δάχτυλο της γυναίκας.

Τις πταίει;


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια