Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή για τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης


Ερώτηση για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, στην Βουλή ο αν.Τομεάρχης
Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.
Ο ερωτών βουλευτής υπογραμμίζει στην Ερώτησή του το γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν δοθεί καινούρια περιπολικά εδώ και μια δεκαετία περίπου, ενώ τονίζει και την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τα υφιστάμενα περιπολικά, τα οποία λειτουργούν ασταμάτητα, με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους και με τα οποία πολλές φορές συμβαίνουν σοβαρές βλάβες και ατυχήματα θέτοντας σε κίνδυνο και τις ζωές των επιβαινόντων.
«Την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται πλέον οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας, αφού έχουν ακινητοποιηθεί περιπολικά ακόμη και για τρεις μήνες, περιμένοντας να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση ελαστικών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας.
Παράλληλα, η Ερώτηση αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα που καταγγέλλουν το γεγονός ότι υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα Τάξεως που δεν έχουν θέρμανση αλλά και Τμήματα Ασφαλείας που δεν έχουν τηλεφωνική γραμμή όπως τα Τ.Α. Χαλκηδόνας και Θερμαϊκού.
Τέλος, ο αν.Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ αναφέρεται στην αντικατάσταση των στολών των δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, παρά την ισχύουσα Υπουργική απόφαση για αντικατάστασή τους εντός εξαετίας, δεν έχουν παραλάβει νέες στολές.
«Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη πόλη που δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., όταν ειδικοί εκτιμούν ότι με μία μικρή ενίσχυση των περιπολικών και των μοτοσυκλετών της Άμεσης Δράσης μπορεί να μειωθεί έως και 50% η μικροεγκληματικότητα στην πόλη», επισημαίνει ο Κ.Γκιουλέκας.
Ολόκληρη η Ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, στην Βουλή:


ekathess.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια