Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σενάρια παραπληροφόρησης

Με νέο σενάριο «αποκάλυψης» και φυσικά με μοναδικό στόχο τον σχετικό εξανθρωπισμό των φυλακών με τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό
«Βήμα».
Με τίτλο «Με τον Νόμο Παρασκευόπουλου ελεύθερος ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου» και υπότιτλο «Είχε βιάσει δύο νεαρές γυναίκες στο Γαλάτσι και στη Χαλκίδα. Συμμετείχε με τους Αλβανούς εντολείς του φόνου σε αιματηρή επίθεση στον Κορυδαλλό», ο κάθε φιλήσυχος πολίτης προφανώς αναστατώνεται και δικαιολογημένα αγανακτεί. Αμεσα η «αποκάλυψη» έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα συγγενή ιστολόγια και ΜΜΕ.
Είναι όμως έτσι και πρόκειται πράγματι για αποκάλυψη ή μήπως όλα αυτά σκόπιμα μπερδεύονται ώστε να υπηρετήσουν τον αρχικό στόχο;
Ο πάντα έγκαιρα πληροφορημένος, για κάθε κίνηση του κάθε κρατούμενου, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» υποστηρίζει ότι ο δραπέτης που συνελήφθη για τον φόνο Ζαφειρόπουλου αφέθηκε ελεύθερος το 2015, ενώ είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι αποφυλακίστηκε στις 20.5.2015, σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, έχοντας όμως εκτίσει το 1/3 της ποινής του, πράγμα που ούτως ή άλλως (ασχέτως του Νόμου Παρασκευόπουλου) του έδινε το δικαίωμα να ζητήσει υφ’ όρον απόλυση. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι δεν υπάρχει πλέον η προϋπόθεση του παλιού νόμου για τα μεροκάματα στη φυλακή.
Στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός αποφυλακίστηκε με εντολή απέλασης. Λίγο αργότερα συνελήφθη ξανά κατηγορούμενος για κλοπές για τις οποίες πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση.
Η προσμέτρηση των ποινών όμως γίνεται μόνο αφού τελεσιδικήσει μία απόφαση, δηλαδή γίνει και η δίκη σε δεύτερο βαθμό, και φυσικά δεν είναι δουλειά του υπουργού να το κάνει αυτό - όπως ισχυρίζεται λανθασμένα ο δημοσιογράφος και όσοι τον ενημέρωσαν.
Το Εφετείο είναι αυτό που θα προσμετρήσει στο τέλος όλες τις ποινές (παλιές και νέες)!

Εισαγγελείς

Επίσης δεν αποφασίζουν ποτέ τις αναστολές και τις αποφυλακίσεις τα Συμβούλια των φυλακών, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, αλλά μόνο εισαγγελείς και δικαστικά συμβούλια.
Το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα συνεχίζει, λέγοντας ότι ο ίδιος κρατούμενος φέρεται να είχε συμμετάσχει σε επεισόδιο με μαχαίρια κατά δικηγόρου μέσα στη φυλακή, χωρίς ωστόσο να του έχει αποδοθεί κατηγορία για κάτι τέτοιο.
Οσο για τα περί «εσπευσμένης μεταφοράς του» στις φυλακές Κασσάνδρας, ο ίδιος ο κρατούμενος υπέβαλε αίτημα για τις αγροτικές φυλακές και το Συμβούλιο της φυλακής το έκανε δεκτό.
Στη συνέχεια -κι αυτό είναι το μόνο δεδομένο για όλους γνωστό στοιχείο- ο κρατούμενος δραπέτευσε στη διάρκεια άδειας την οποία εδικαιούτο.
Εκπληξη προκαλεί όμως η δήλωση στο «Βήμα» του πρώην δικηγόρου του συλληφθέντος κατηγορούμενου ότι τον εγκατέλειψε λόγω των δύσκολων χειρισμών που απαιτούσαν τα σοβαρά αδικήματα που είχε διαπράξει.
Συμπτωματικά, ο συγκεκριμένος ποινικολόγος είναι ο ίδιος που υπερασπίζεται τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη στην επίσης πολύ σύνθετη και δύσκολων χειρισμών υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης.
efsyn.gr - Άντα Ψαρρά
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια