Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπορεί ο βήχας να κάνει κακό στο σώμα μας;


Ο βήχας και τα χρήματα, λένε, δεν κρύβονται! Τις περισσότερες φορές είναι μία κατάσταση ιδιαίτερα ενοχλητική τόσο για εμάς, όσο και για τους άλλους.

Ο μέσος βήχας διαρκεί περίπου 18 ημέρες και αν διαρκέσει για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες, θεωρείται χρόνιο πρόβλημα και απαιτεί ιατρική παρακολούθηση. Γνωρίζατε, όμως, ότι ο βήχας μπορεί να προκαλέσει κακό στον οργανισμό μας; Και αυτό γιατί μερικές φορές συμβαίνουν απροσδόκητα πράγματα και ο χρόνιος βήχας μπορεί να συνδέεται με αυτά.

Μυϊκοί πόνοι

Ο χρόνιος βήχας μπορεί να προκαλέσει χρόνιους μυϊκούς πόνους, καθώς η πίεση που ασκείται στους μύες τακτικά είναι τεράστια.

Κάταγμα στα πλευρά

Συμβαίνει πιο συχνά σε γυναίκες και επηρεάζει περισσότερο τα μεσαία οστά της περιοχής. Η οστική πυκνότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, αλλά έχουν παρατηρηθεί και κατάγματα σε άτομα με υγιή οστά.

Βλάβη σε αιμοφόρα αγγεία

Ο πολύ έντονος βήχας μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε μικρά αιμοφόρα αγγεία, συνήθως στη μύτη και στον πρωκτό, κάνοντάς τα να σπάσουν και να αιμορραγήσουν.

Κάταγμα στο διάφραγμα

Το διάφραγμα συστέλλεται όταν βήχουμε. Σπρώχνεται προς τα πάνω, ενώ τα πλευρά προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος κατάγματος.


Κήλη στην κοιλιά

Είναι σπάνιο να προκληθεί βλάβη στο τοίχωμα της κοιλιάς μετά τον έντονο βήχα, αλλά μπορεί να συμβεί. Η κήλη είναι εύκολο να διαγνωστεί και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Βλάβες στους ιστούς του λαιμού

Ο συνεχής βήχας μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη στο λαιμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων και στο υπόλοιπο σώμα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν φλεγμονές στους ιστούς του λαιμού.

Αίμα από το στόμα

Η αιμόπτυση, όπως λέγεται, είναι αυτό που πιστεύετε: Όταν βήχετε έντονα, μικρές ποσότητες αίματος εκτοξεύονται από το στόμα και σημαίνουν ότι υπάρχει αιμορραγία στους πνεύμονες.


Πηγή: iatronet.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια