Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Βαριές ποινές για τα 4800 δενδρύλλια

Βαριές» ποινές επιφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους δύο Κρητικούς που δικάζονταν σήμερα Δευτέρα (6/11) για τη χασισοφυτεία μαμούθ με τα 4800 δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Αντισκάρι της Μεσσαράς.


Ειδικότερα, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του επίμαχου θερμοκηπίου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 20 ετών και 8 μηνών. Εξάλλου, του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ωστόσο δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.


Ο έτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 22 ετών, κρίθηκε επίσης ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, κατά πλειοψηφία (2-1), αφού ο ένας εκ των δικαστών είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στη διακίνηση.  Τελικά καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 20000 ευρώ.


Εξάλλου, του αναγνωρίστηκε από την Έδρα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ -σε αντίθεση με το συγκατηγορούμενό του- δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Με λίγα λόγια, ο 22χρονος (ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί), παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


"Μίλησε" κι έδωσε 2 ονόματα ο 41χρονος


Πάντως, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, είχαμε απρόσμενες εξελίξεις: Κι αυτό, καθώς ο 41χρονος κατηγορούμενος αποφάσισε να «μιλήσει», κατονομάζοντας δύο άτομα, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- , εμπλέκονταν και οι ίδιοι στην υπόθεση.

 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

 Πηγή: neakriti.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια