Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεατρική παράσταση «Εικόνες και μνήμες του ‘40»

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρευρέθη την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στη θεατρική παράσταση  «Εικόνες και μνήμες του ‘40», που έλαβε χώρα στο
Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, την οποία ετοίμασαν και παρουσιάζουν συνάδελφοι που υπηρετούν σε διάφορες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α.
  Η παράσταση αφορά ένα επετειακό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα για το έπος του ’40. Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι μας καλούν να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι, τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού σε εποχές δύσκολες και συνθήκες που οι ανθρώπινες αξίες δοκιμάζονταν στο έπακρο. Στο ταξίδι αυτό γίνεται μια σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής. Με το θεατρικό αναλόγιο μεταφερόμαστε σε εκείνη την δύσκολη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών αλλά και σπάνιων βίντεο που αγόρασε το Πολεμικό Μουσείο από τα Γερμανικά Αρχεία και παραχωρήθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση, διανθισμένα με λογοτεχνικά αποσπάσματα , τραγούδια αλλά και ηχητικά της περιόδου εκείνης. Με το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλάριου, θα ζήσουμε έστω για λίγο την αγωνία μιας οικογένειας, περιμένοντας να επιστρέψει ο γιος τους από το μέτωπο, μετά την είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα την άνοιξη του ΄41.
  Η παράσταση ήδη έχει παρουσιαστεί σε Δήμους και σχολεία της Αττικής με επιτυχία και συνεχίζει (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ). Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
- 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου - Αίθουσα εκδηλώσεων - Παπαναστασίου 16, Ζεφύρι  3 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 19:30.
- Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" - Πλατεία Δημαρχείου, Κύπρου 68, Αργυρούπολη 5 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 20:00.
- "ΦΑΡΟ" Τυφλών - Αθηνάς 17 και Δοϊράνης, Καλλιθέα - 6 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 19:30
- Δημαρχιακό Μέγαρο Περάματος(3ος όροφος) - Λ. Δημοκρατίας 28, Πέραμα , 8 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 19:30.
- Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα -Γεωργίου Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας -10 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 20:00
- Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας - Ανδρέα Παπανδρέου και Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα  -12 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 17:00 -13 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 11:30
- Αίθουσα Ιωνία (παραπλεύρως Δημαρχείου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) - Λεωφόρος Καραμανλή 18, Βούλα -15 Νοεμβρίου 2017 - Ώρα: 19:30.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κατά τόπους θεατρικές παραστάσεις οι οποίες δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματικές παραγωγές. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας Αστυνομικός προάγει τον πολιτισμό, σε συνδυασμό με τον πατριωτισμό και την κοινωνική ευαισθησία που τον διακατέχει.
Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
                                             
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια