Το «Διαβητικό» Χωριό ανοίγει τις πύλες του στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά!


Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στο σακχαρώδη διαβήτη με την 14η Νοεμβρίου να έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο  του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, οργανώνει και υλοποιεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το «Διαβητικό» Χωριό, στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά στις 4 και 5 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Το «Διαβητικό» Χωριό συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, επιστημονικών εταιρειών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η μάστιγα της σύγχρονης εποχής, παίρνει επιδημικές διαστάσεις ακόμη και στη χώρα μας, απειλώντας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.

Στη χώρα μας, οι αριθμοί της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) αναφέρουν πως ο αριθμός των πασχόντων ξεπερνά το 1.000.000, σε ποσοστό δηλαδή που αγγίζει το 9,5%

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, που συνοψίζονται στο τετράπτυχο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΓΝΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ και σε πείσμα των συγκυριών, συνεχίζει με το ίδιο πάθος και το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειες με την υλοποίηση του «Διαβητικού» Χωριού, που στοχεύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πασχόντων, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Τη δομή της εκδήλωσης, που είναι μοναδική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, θα τη συνθέτουν θεματικές «γειτονιές», στις οποίες θα πραγματοποιούνται ενέργειες ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα συνοδεύονται και από διάφορα δρώμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του «Διαβητικού» Χωριού και τις ώρες των ποικίλων δράσεων μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: glikos-planitis.gr
_