Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφυλακιστέος ο 29χρονος για τα τρομοδέματα

 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος μετά την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή που είναι αρμόδιος για υποθέσεις τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την
αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.
Εν τω μεταξύ, προθεσμία για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ζήτησε και πήρε από τον τακτικό ανακριτή ο Κ.Γ, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.
Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος, επίσης ενώπιον του τακτικού ανακριτή, και με κατηγορίες που αφορούν τον οπλισμό, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τη σύλληψή του.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ανέμεναν τη μεταγωγή του κατηγορούμενου περίπου 50 φίλοι και αλληλεγγυοι, οι οποίοι κατά την είσοδο και έξοδό του φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, όπως «Ντίνο γερά ως τη λευτεριά» κ.λπ, ενώ ο ίδιος εμφανιστηκε προκλητικός απέναντι στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στα δικαστήρια.
Ο Κ.Γ. πρόκειται να οδηγηθεί το απόγευμα στο εφετείο για να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή-αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.
Απο την Τρίτη ο Εφέτης ανακριτής με διάταξη του ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάρουν δείγματα DNA από τον 29χρονο. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος είπε ότι θα δεχθεί να δώσει δείγματα, υπό την προϋπόθεση να είναι παρών δικός του τεχνικός σύμβουλος, τον οποίο, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να ορίσει εντός πέντε ημερών. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως υποστηρίζει η πλευρά του 29χρονου, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα DNA - τα οποία θα λάβουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να προχωρήσουν σε αντιπαραβολή με υφιστάμενες καταχωρίσεις, για να διαπιστώσουν την συμμετοχή του ή μη σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποιήθηκε DNA του 29χρονου, σε ένα παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος είχε εντοπιστεί τον Μάρτη στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν την εκδοχή να προοριζόταν για καταφύγιο ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα, το κρησφύγετο που βρέθηκε στα Εξάρχεια.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, καθώς το ισόγειο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε την Τρίτη, νοικιάστηκε από τον 29χρονο Κ.Γ, που συνελήφθη για τα τρομοδέματα, μόνο για πέντε μέρες, μέσω Ίντερνετ.
Το γεγονός επίσης ότι είχε ενοικιαστεί για τις μέρες από 26 Οκτωβρίου έως σήμερα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι αν προγραμματιζόταν κάτι, επρόκειτο να συμβεί αυτές τις πέντε μέρες, αλλά απετράπη λόγω της σύλληψης του 29χρονου.

πηγή: ANTENNANEWS.GR

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια