Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομιλία Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στην 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της ΠΟΑΣΑ

Διαβάστε απομαγνητοφωνημένη την ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννη Κατσιαμάκα, στην 1η 

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων-Ενώσεων Νοτ. Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομικών , χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας για την διοργάνωση της 1ης περιφερειακής συνδιάσκεψης των συνδέσμων και ενώσεων της Νοτίου Ελλάδας εδώ στο Ναύπλιο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νέου ελληνικού κράτους, μετά την επανάσταση του 1821 και την επιλογή του ως πρώτης πρωτεύουσας.
Ένα κράτος που συγκροτήθηκε υπό την επίβλεψη των τότε μεγάλων δυνάμεων και που δυστυχώς σχεδόν 200 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα απογαλακτισθεί. Τα μνημόνια που μας επιβλήθηκαν μετά το 2010, αποτελούν την πιο οδυνηρή για το λαό μας επιβολή εν καιρώ ειρήνης. Δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε ποιος και πόσο έφταιξε, σίγουρα όμως δεν τα φάγαμε μαζί, για να αναφερθώ μόνο σε μια τοποθέτηση που ακούστηκε πολύ όταν ξέσπασε η κρίση και αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι ο Βασιλιάς ήταν γυμνός…
Θεσμοί κατέρρευσαν, κρατικές δομές βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής και αναφέρομαι φυσικά και στην Ελληνική Αστυνομία, η όποια όλοι γνωρίζουμε σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται και χάριν του φιλοτίμου και των προσπαθειών ποίων εξακολουθεί να παράγει σημαντικό έργο. Τα πιο μεγάλα θύματα των θυσιών που έγιναν για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση δεν ήταν αυτοί που την προκάλεσαν, αλλά οι συνήθεις ύποπτοι, οι πιο αδύναμοι και φυσικά η τάξη των συνταξιούχων, μέρος της οποίας είστε κι εσείς, και μάλιστα οι πιο αδικημένοι από το σύνολο των συνταξιούχων μας.
poasa 2017 11 04.2 800x450Η απαξίωση και ο ευτελισμός που υπέστησαν ειδικά οι ένστολοι συνταξιούχοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δεν έχει προηγούμενο. Αντί το ελληνικό κράτος να στηρίξει αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα σε συνθήκες καθημερινής μάχης με το έγκλημα και την ανομία, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για την προσφορά τους, απεναντίας δεν δίστασε να ληστέψει τόσο τα αποθεματικά μας όσο και να περικόψει τις συντάξεις σε επίπεδα που πλέον συνιστούν ταπείνωση και προσβολή.
Και γνωρίζουμε όλοι μας ότι αυτό δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση ή ένα παράπονο ενός αδικημένου, αλλά εδώ υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που όχι μόνο επιβεβαιώνουν το άδικο που έχει συντελεστεί αλλά που τονίζουν ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία. Δηλαδή οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ένστολους.
poasa 2017 11 04.3 800x450Και τι πράττει η σημερινή Κυβέρνηση; Αντί να συμμορφωθεί  με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ποιεί την νήσσαν, επικαλούμενη τη δημοσιονομική στενότητα και τα Μνημόνια. Όπως όμως γνωρίζετε, οι Ομοσπονδίες μας προσέφυγαν εκ νέου στην Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ και η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη. Αναμένουμε δε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει και πάλι το χρέος της.
Εμείς ως συνδικάτο, έχουμε αρραγείς δεσμούς όλα αυτά τα χρόνια με τους απόστρατούς μας, και η σημερινή παρουσία μου και εδώ – και θα ‘θελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας – καταδεικνύει το ενδιαφέρον μας.    
Άλλωστε σας θεωρούμε ενεργούς συναδέλφους διότι μέχρι πρότινος οι περισσότεροι ήσασταν και οργανικά μέλη των ενώσεών μας.  Είστε άνθρωποι με εξειδίκευση και υπηρεσιακές εμπειρίες τις οποίες δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν αξιοποιεί και γι’ αυτό υποστηρίζω ότι τέτοια στελέχη δεν πρέπει να αδρανοποιούνται ως απόμαχοι αλλά να αξιοποιούνται στο έπακρον προσφέροντας μέσα από τη ψήφιση ενός θεσμικού πλαισίου τις όποιες γνώσεις τους είτε στο αστυνομικό σώμα είτε σε άλλους τομείς στην κοινωνία.
Κλείνοντας το χαιρετισμό μου, δηλώνω ότι είναι δεδομένη η συμπόρευσή μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συνδιάσκεψης και καλούς κοινούς αγώνες.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια