Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν στο Διδυμότειχο οι 196 δόκιμοι αστυφύλακες

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες 196 Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, 21ης εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου .

- Στην τελετή που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο  του  Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, παρέστη ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας  Υποστράτηγος  Παναγιώτης  ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ  ως εκπρόσωπος της φυσικής  ηγεσίας του σώματος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζος και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη.

 Την τελετή τίμησαν  με την παρουσία τους,  οι Αντιπρόσωποι  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ.  Δαμασκήνου,  αρχιμανδρίτης  Νικηφόρος και αρχιμανδρίτης Κύριλλος καθώς και  ο πατέρας ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ Νικόλαος οι οποίοι και χοροστάτησαν της δοξολογίας.

 Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτες Ν. Εβρου Γεώργιος Καΐσας και Δημήτριος Ρίζος, ως και αντιπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Δημοσχάκη Αναστάσιου.

 Ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ν.Εβρου κος Βλάσης Πεντίδης.

  Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Διδυμοτείχου κος  Ιωάννης Τοπαλουδης καθώς και  μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νομού Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου-Βλάχου, Τερτσούδης Χρήστος και Καβαρατζής Σταύρος, δημοτικοί σύμβουλοι των  Δημοτικών Συμβουλίων Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.

   Ο Υποδιοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού  Ταξίαρχος Σταυρόπουλος  Σταύρος, ο Διοικητής του 296 ΚΙΧΝΕ Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Μουταφτσής , ο Διοικητής Διοίκησης Εθνοφυλακής Συνταγματάρχης Δρίτσας Ευάγγελος.Εκπρόσωποι δικαστικών και  πολιτικών αρχών, προϊστάμενοι  δημοσίων Υπηρεσιών νομού Εβρού, εκπρόσωποι  συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού  Ελληνικής Αστυνομίας, Αξ/κοί Στρατού , Αεροπορίας , Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικής , διδακτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων  γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Κατά την τελετή αναγνώσθηκε Ημερήσια Διαταγή του  Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνου ΒΛΑΧΟΥ, με την οποία συνεχάρη τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία και την επιλογή τους και είπε μεταξύ άλλων:

«…….Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε αστυνομικούς με προσωπικότητα που έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ανεξέλεγκτοι ιδιοκτήτες της εξουσίας αλλά απλοί διαχειριστές της , αντάξιοι των προσδοκιών του  ελληνικού λαού που θέλει στις δύσκολες μέρες μας τον αστυνομικό δίπλα του και μάλιστα τον θέλει να διαπνέεται από δημοκρατικά ιδεώδη, τυφλή δικαιοσύνη, ανώτερο πολιτισμό, φιλικό, ευγενικό, να του δείχνει σεβασμό ενώ ταυτόχρονα και ο ίδιος να εμπνέει σεβασμό.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα σας προσφέρουν οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές σας, αλλά και η πρακτική εκπαίδευση που θα πραγματοποιήσετε, θα σας φέρουν κοντά στο μάχιμο αστυνομικό και τη δύσκολη αποστολή του, Είναι τα πρώτα εφόδια στο ξεκίνημα της καριέρα σας, για την επαγγελματική σας κατάρτιση. Θέλω να σας καλέσω  και να σας παρακαλέσω να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα που σας παρέχει η Πατρίδα, να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Ξέρετε, αυτό που η αρχαία σκέψη εμπέδωσε, το <<γηράσκω αεί διδασκόμενος>> είναι μια πολύ διαχρονικά ισχυρή θέση και άποψη, που μπορεί να είναι για τον καθένα μας χρήσιμη. 

Για να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας, σας προτρέπω να βιώνετε καθημερινά το περιεχόμενο του εμβλήματος της Σχολής μας, << ΟΥΚ ΕΩΜΕΝ ΑΡΧΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ>> (Δεν επιτρέπουμε να εξουσιάζει ο άνθρωπος, αλλά ο Νόμος)…..»

 

Ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας  Υποστράτηγος  Παναγιώτης  ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ απηύθυνε χαιρετισμό στους ορκισθέντες πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες, τους οποίους συνεχάρη για την επιτυχία τους και μεταξύ άλλων είπε:  «….Πριν από λίγες μέρες δρασκελίσατε το κατώφλι της εισόδου της Σχολής Αστυφυλάκων.

Στα μάτια σας και στο πρόσωπά σας είναι ζωγραφισμένη η χαρά και η ικανοποίηση της πρόσφατης επιτυχίας σας.

Από σήμερα γίνεστε κα επίσημα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εμείς , οι αξιωματικοί σας, οι εκπαιδευτές σας  , οι καθηγητές σας, οι ανώτεροι σε βαθμό και ηλικία ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας υποδεχόμαστε με στοργή , φροντίδα και ενδιαφέρον.

Εμείς θα σας δώσουμε την πείρα μας.

Εσείς απαιτείται να βάλετε την πυρά και να προσθέσετε μελλοντικά το δικό σας λιθαράκι στην πορεία του Σώματος.

Έτσι θα είμαστε όλοι συνεπείς στο πρόσταγμα του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά

«Χρωστάμε σ΄ όσους  ήρθαν, πέρασαν , θα ΄ρθουν  και θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι νεκροί.»……»

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

-              Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια