Πάνω από 18 χιλιάδες κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία μέσα σε δυο μήνες στη Θεσσαλονίκη

Σε έλεγχο 100 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν 117 παραβάσεις.
 Απολογισμό για τον Σεπτέμβιο και Οκτώβριο έκαν η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Μέσα σε δυο μήνες, βεβαιώθηκαν συνολικά 18.964 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο πλαίσιο του καθημερινού ελέγχου στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατίας, Λ. Νίκης και Ερμού.

Η Υπηρεσία εξέτασε συνολικά 852 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 692 τηλεφωνικές και 85 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 312 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 117 παραβάσεις σε 100 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 16 διοικητικές κυρώσεις και 11 αυτοψίες.

Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 118 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 259 επισκέψεις και 492 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Επίσης, κατόπιν ενεργειών της Υπηρεσίας, επανακτήθηκαν συνολικά 14 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί παράνομα από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της πόλης.


πηγή: seleo
_