Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Η τραγική ιστορία του 15χρονου Jimmy-Νέα ζωή από πρωτοποριακή επέμβαση στο ΠΓΝΠ-ΦΩΤΟ

Μία πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε χθες στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η επέμβαση έγινε στον Jimmy, από την
Τανζανία, ο οποίος ήλθε για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα από την Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission.
Mε την επέμβαση έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.
Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο Aναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Σταύρος Κάκκος.
Η τραγική ιστορία του Jimmy
Η τραγική του ιστορία του Jimmy που έμεινε ανάπηρος στα 6 του χρόνια όπως την αναφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission:
Ήταν 6 χρονών ο Jimmy όταν μια βροχερή μέρα έβοσκε τα ζώα τους και επειδή κρύωσε πολύ μπήκε στην καλύβα τους για να ζεσταθεί κοντά στην φωτιά. Εκεί τον πήρε ο ύπνος και έγινε κάτι τρομερό. Πήρε φωτιά!
Δόξα στο Θεό που η μεγάλη του αδελφή, η οποία ήταν έξω από την καλύβα , είδε την φωτιά και έτρεξε να τον σώσει. Δυστυχώς όμως ήδη τα πόδια του είχαν καεί!
Δεν τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα, όταν μετά από μέρες τον πήγαν στον γιατρό, να είναι αργά. Ο γιατρός ακρωτηρίασε το ένα του πόδι.
Το άλλο δυστυχώς έμεινε αγκυλωμένο και ατροφικό.
Ο Jimmy λοιπόν έμελλε να είναι ένα ανάπηρο εγκαταλελειμμένο από τους γονείς του παιδί χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον. Τον άφησαν να τον προσέχει η γιαγιά που ήταν τυφλή από το ένα μάτι της.
Ήταν 12 χρονών όταν τον συνάντησε η Οργάνωση και δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Μόνος στην άκρη του δρόμου μπροστά από το σπίτι της γιαγιάς του σερνόταν με τα χέρια του στο χώμα και περνούσε τον καιρό του παρακολουθώντας τους ανθρώπους που περνούσαν από κει.
Τα μέλη του Τanzanian Οrphans Μission τον έβαλαν μέσα στην οικογένεια της Οργάνωσης και φρόντισαν να του αγοράσουν μια καρέκλα για να μπορεί να μετακινείται λίγο πιο εύκολα.
Του έδωσαν την ευκαιρία να πάει σχολείο και μάλιστα είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές.
Όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο με τα παιδιά και να σπουδάσει ιατρική.
Τώρα, δόθηκε στον Jimmy άλλη μία ευκαιρία, εκτός από τη συμπαράσταση. Να περπατήσει!
Η φιλανθρωπική οργάνωση ευχαριστεί τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια