Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία  - Του έγραψαν «Φύγε από την χώρα» σε χαρτόνι  - «Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου»,  λέει
σοκαρισμένος ο μικρός Αφγανός 
Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αμίρ Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.
Η ιστορία του μικρού μαθητή από το Αφγανιστάν, εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια, καθώς ενώ κληρώθηκε ως σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε κρατώντας μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Συγκλονίζουν τα λόγια του μικρού Αμίρ: «Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου»«Στις 3.30 τα ξημερώματα κάποιοι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια και έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός . Φοβηθήκαμε πάρα πολύ και φωνάζαμε "βοήθεια, βοήθεια". Άκουσαν τις φωνές μας από την πολυκατοικία και ήρθαν να μας βοηθήσουν. Ο Αμίρ φοβήθηκε πολύ αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο. Του αρέσει το σχολείο και θα τον στηρίξουμε και εμείς ως γονείς», λένε στο protothema.gr οι γονείς του Αμίρ.

Η μητέρα και πατέρας του Αμίρ 
Φωτογραφίες από το σπίτι του μικρού Αμίρ μετά την επίθεση 


protothema.gr

_